Paul Bailey, în dialog cu cititorii la Bucureşti

23 January 2013

Scriitorul născut în Marea Britanie se va întoarce la Bucureşti pe 25 ianuarie, cu câteva săptămâni înainte de aniversarea a 76 de ani, pentru a dialoga cu cititorii şi a le împărtăși un fragment din romanul său aflat încă în lucru, „The Prince’s Boy”. În spiritul atracţiei profunde a autorului pentru cultura românească, acţiunea acestui nou roman se desfăşoară în perioada interbelică, într-o Românie în care destinul omului de rând se împleteşte cu acela al marilor nume.

Prozatorul a mai fost prezent la Bucureşti în decembrie 2011, când a intrat în dialog cu autori şi cititori români pe tema „Ţara mea adoptivă”, la Festivalul Internaţional de Literatură Bucureşti. De această dată, întâlnirea cu Paul Bailey este programată să aibă loc la Librăria Bastilia, începând cu ora 18:00, moderator fiind Marius Chivu, la rândul său critic şi scriitor. „România a schimbat cursul vieţii mele de scriitor” a declarat Paul Bailey, care a inclus ţara noastră în acţiunea romanelor „Sugar Cane” (1993) şi „Uncle Rudolph” (2002, tradus în româneşte în 2010), dar nu tangenţial, ci constitutiv, prin intermediul unor personaje născute aici şi plecate să cultive românism în pământul Londrei, sau prin acela al amintirilor despre ţara noastră şi muzicienii săi valoroşi.

Printre romanele lui Paul Bailey se mai numără „At the Jerusalem” (1967, tradus în româneşte în 1996), care a obţinut premiile Somerset Maugham Award şi Arts Council Writers’ Award, „A Distant Likeness” (1973), „Peter Smart’s Confessions (1977)”, nominalizat la Booker Prize, „Old Soldiers” (1980, tradus în româneşte în 1996), „Gabriel’s Lament” (1986), nominalizat la Booker Prize şi „Kitty and Virgil” (1998, tradus în româneşte în 2005).Citiţi şi

E o gară pentru dragoste, dar am pierdut trenul pentru sex

„Spune-mi cine sunt!”

A citi această carte e o datorie morală a românilor

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
410 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro