Pentru lideri, caracterul va fi decisiv

24 April 2021

Pe măsură ce ne străduim să depășim o pandemie globală și o recesiune economică, caracterul liderilor va conta la fel de mult ca și competența lor. În 2021, leadership-ul dedicat în întregime companiei va fi un avantaj competitiv.

Psihologii constată că, în fața amenințărilor la adresa locurilor noastre de muncă și a vieții în general, devenim mai preocupați de precaritate și scop. Căutăm un sentiment de încredere că locurile noastre de muncă sunt sigure și că oferă un sentiment de contribuție la o cauză mai mare decât noi. Acest lucru va oferi liderilor un avantaj în recrutarea, motivarea și păstrarea oamenilor talentați.

Liderii dedicați sunt oameni care oferă, nu care iau – putem conta pe ei că vor pune interesele noastre deasupra celor proprii. Ei știu faptul că oamenii nu sunt cea mai importantă resursă dintr-o companie; ei sunt compania. Nu o vor lăsa mai moale niciun pic; vor face tot ce le stă în putere pentru a ne salva locurile de muncă. Nu ne vor ține legați de un birou sau de un program, ci ne vor oferi libertatea și flexibilitatea de a lucra oriunde și oricând este mai convenabil pentru noi. Nu vor deveni micro-manageri; vor fi „macro-managerii” care unesc oamenii în jurul unei misiuni semnificative. Nu ne vor ține blocați în locuri de muncă fără posibilitate de progres; vor crea oportunități de creștere și avansare. Și dacă nu există o cale, ei vor avea suficientă grijă pentru a ne ajuta să găsim una sigură. – Adam Grant, psiholog organizațional la Wharton, gazda podcastului TED WorkLife și autorul cărții „Gândiți-vă din nou: puterea de a ști ceea ce nu știți”, disponibilă din 2 februarie.Citiţi şi

LOCKDOWN ITALIA văzut de Presa Străină – expoziție fotografică

Creativitatea a îngenuncheat pandemia

Alba – neagra cu sufletele și mințile copiilor din România

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro