Pilulă antiValentină

13 February 2016

Anca ConstantinAcesta nu este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Auchan. Aglomerație. Lupte la casoletele în formă de inimioare. Cu zmeuri, căpșuni și alte cele. Casoletele. Luptele cu icnete și îmbrânceli senzuale. Încerc să-mi fac loc prin nebunie să ajung la ardeii kapia.

Insensibilă cum mă știți.

Reușesc să trec de mulțimea de îndrăgostiți fioroși și zbang în coșul meu se proptește un nene sorbecăind dintr-un plastic de iaurt de băut. Mor p-ăștia de mănâncă prin magazine. Nici pardon, nici vorba aia, n-apuc să mă uit urât, că nenea scoate botul din sticlă, se șterge suav cu mâneca treningului adidas și fluieră scurt ascuțit, ca la oi. De după un palet de iaurt răsare o femeiușcă obosită, cu părul ca de cânepă arsă, cearcăne mai ceva ca ale mele și brațele pline de cutiuțe. Vine repede lângă coșul stăpânului, deșartă încărcătura și-l privește în ochi tot să-i ghicească dorința. Nenea pocnește scurt din degete făcându-i semn întâi către nu știu ce de pe un raft și apoi spre coș. Femeia execută fără crâcnire.

În mintea mea clocotesc deja niște înjurături pentru care m-ar invidia și maică-mea, profesionistă de-o viață și filoloagă de meserie.

Iar n-apuc să aleg din ele să deschid gura, că femeia se lipește tandru de brațul lui și-i spune, sorbindu-l din ochi – „Luăm și șampanie, iubi? Că căpșuni am luat.”

FLORI

Închid gura și clipesc des de câteva ori să-mi resetez neuronu’. Mă uit după ei lung, apoi în jur. Înjur.
Așa mă găsește al meu.

Avem noi o joacă de intrăm în magazin și fiecare ne împărțim să luăm ce avem de luat, apoi ne găsim cumva unul pe altul, fără să ne sunăm, fără să ne plănuim dinainte. Pur și simplu ne găsim. Întotdeauna. Zâmbim, mergem la casă.

Împreună.
Fără căpșuni, șampanie nici vorbă, azi e doar o sâmbătă, mâine va fi doar o duminică.

Ah, am uitat că voiam înghețată. Nu-i nimic, mâine o să venim iar. Și ne vom găsi iar.

Pe Anca o găsiți toată aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.

 Citiţi şi

Să nu tragi de un bărbat, să nu-i cerșești iubirea, să nu-i cazi la picioare…

Ceri mult, zise el. Valorez mult, răspunse ea.

Am învățat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Claudia / 14 February 2016 8:10

  Si chiar crezi c-o sa supravietuiesti fara capsuni si sampanie ???E duminica si mare sarbatoare!!!Daca nici macar o zi pe an nu mai putem fii romantici dupa cum zice traditia ,nu stiu zau unde o sa ajungem?Ce sa ai pretentii la mai mult daca nici acum cand vrei sau nu vrei esti inconjurat de inimioare de toate marimile si stralucirile si nu esti sensibilizat ?
  Fa cumva si aranjeaza de-o sampanie ,nu de alta da sa ai macar cu ce sa inghiti pilula antiValentina.Si ia c-o capsuna sau macar cu un iaurt de capsuni ca pilulele-s poate amare ! Ar trebui sa iau si eu ,bine ca mi-ai amintit ca si eu fac urticare de la sarbatoare asta!Sau poate de la capsuni?Nici nu mai stiu…

  Reply
  • Anca Constantin / 14 February 2016 15:48

   :))) Pilula asta e singura care nu amara, cred, Claudia! Altfel, sa traim si sa iubim, ca iubiti suntem! Viata e frumoasa! Doar traita.

   Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro