Poze cu Marilyn Monroe de când era Norma Jean scoase la licitaţie

26 September 2011

Pozele cu diva hollywodiană a anilor ‘50, Marilyn Monroe, la prima sa şedinţă foto, pe vremea când nu era celebră, vor fi scoase la licitaţie. Cu banii strânşi, autorul fotografiilor îşi va plăti datoriile. 

Marilyn Monroe, pe numele său adevărat Norma Jean, era la 20 de ani, aşa cum a imortalizat-o în 1946 fotograful Joseph Jasguar: o şatenă potrivit de slăbuţă, de o frumuseţe naturală exuberantă.

Imaginile sunt cu atât mai valoroase cu cât acestea sunt printre puţinele dovezi ale înfăţişării divei din “Domnii preferă blondele”, înainte de a fi cosmetizată de stiliştii de la Hollywood. La licitaţie vor fi vândute inclusiv negativele fotografiilor, dar şi drepturile de autor, potrivit deciziei unui judecător din Florida. Şedinţa de vânzare va fi organizată în perioada 2 – 4 decembrie, în Beverly Hills. Suma de pornire nu a fost dezvăluită de reprezentanţii casei de licitaţie, dar se preconizează că va fi una cu multe zerouri.

Am dat şi noi ştirea, dar nu fără a ne pune şi o firească întrebare: dacă tot e atât de apreciată post mortem, dacă toţi bărbaţii se uită cu jind la pozele şi filmele ei, de ce vedem pe catwalk-uri doar androizi fără forme, cu feţe şi coafuri de extratereştri, pe care hainele stau ca pe umeraşe şi care reuşesc nedorita performanţă de a da peste cap self esteem-ul a milioane de femei? Citiţi şi

“Mai mult e mai mult”: sfârșitul minimalismului

Bijuterii ce spun povești

Dali și Picasso deschid prima licitație a anului în România

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro