Premiera mondială a unui român cu nume istoric

16 September 2017

Avram Iancu, bibliotecarul din Petroşani, înoată de 89 de zile în încercarea să de a străbate Dunărea de la izvor până la Sulina, fără costum de protecție (costum de neopren). Se preconizează că azi, 16 septembrie, în jurul orelor 13:00, acesta va ajunge pe Faleza Dunării, Estacada 1 – vis-a-vis de borna care marchează Kilometrul Zero al Dunării. Aici va fi aşteptat de oficiali, reprezentanţi ai presei şi suporteri.

„Va fi o încercare dificilă, care va împinge limitele umane la extrem. (…) Ştiu exact ceea ce vreau! Nu iau în calcul un eşec, ci doar modul în care va trebui să fac faţă tuturor obstacolelor”, declara, la plecare, Avram Iancu, în vârstă de 41 de ani şi tată a trei fetiţe. Acesta nu se află la prima performanță, nu mai departe de anul trecut, pe 30 august, reușea să traverseze înot Canalul Mânecii în aproape 18 ore.

avram iancu

Traseul său a început odată cu săritura în fântâna Donauquelle, locul care marchează izvorul Dunării, după care a înotat zilnic distanţe cuprinse între 18-53 de kilometri, trecând prin cele 10 ţări riverane.

La Ulm, Linz, Viena, Budapesta, Novi Sad, Belgrad, Moldova Nouă, Giurgiu, Galaţi etc, a fost aşteptat şi primit cu entuziasm de autorități, presă și admiratori, având chiar răgaz pentru autografe.

Sponsorul principal al acestui îndrăzneț proiect de autodepășire, care presupune curaj, tenacitate, hotărâre, dar și multă muncă, este CANAH.

Mai multe detalii găsiți aici și aici.Citiţi şi

Mândrie

Piața educațională e un supermarket cu multe ambalaje colorate

Femeile care au dominat jocurile olimpice

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro