Premii pentru susţinerea comunităţilor gay şi lesbi

21 March 2011

Dacă a trecut gala Oscarurilor, asta nu înseamnă că nu mai sunt şi altele de urmărit. De exemplu, GLAAD Media Awards, ce se ţine în principalele oraşe din Statele Unite. Pentru ce sunt acordate aceste premii?

Ei bine, alianţa gay şi lesbi împotriva defăimării premiază anual cele mai corecte reprezentări ale lesbienelor, homesexualilor şi trans-sexualilor în spaţiul public.

Anul acesta, la ceremonia din New York, Ricky Martin a câştigat unul dintre premii pentru apariţia în show-ul lui Oprah, unde a vorbit despre decizia sa de a se declara homesexual, dar şi despre statutul său de tată a doi băieţi gemeni.

Premiliile se acordă la mai multe categorii: articole, seriale tv şi piese de teatru care oferă o perspectivă corectă şi nedefăimătoare despre statutul lesbienelor și homesexualilor.

Aceste premii nu arată decât gradul de libertate şi respectare a drepturilor omului, aşa cum sunt ele în spaţiul american. Mă întreb, în primul rând, dacă această gala s-ar putea ţine şi în România şi, în al doilea rând, pe cine am putea premia din spaţiul public, unde calomnia a devenit carte de vizită.Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro