RETENTION – prima expoziţie personală în România a Gabrielei Bodin

5 February 2016

ARCUB – Hanul Gabroveni (str.Lipscani nr. 84-90), în Sala Coloanelor, găzduieşte începând de vineri, 12 februarie, prima expoziţie personală de pictură a artistei Gabriela Bodin: „RETENTION”. Preşedintele Institutului Cultural Român, Radu Boroianu, şi curatorul Cristina Simion vor prezenta expoziţia realizată în parteneriat de Institutul Cultural Român, ARCUB, Primăria Municipiului București și Tiny Griffon Gallery.

afis-retention-crop (1)

Tânăra artistă s-a născut în 1988 la Focşani şi este cunoscută ca pictoriţă în Italia unde locuieşte în prezent, dar şi în Anglia, Germania sau China, unde a avut expoziţii în ultimii ani. În România, însă, Gabriela expune pentru prima dată, fiind susţinută de dr. Cristina Simion, curator la Nürnberg – unde a deschis Tiny Griffon Gallery.

gabriela-bodin 5

„Expoziţia personală a Gabrielei Bodin, o premieră în România, este o perfectă ilustrare a temelor care au consacrat-o: portrete tulburătoare ale personajelor singure într-un spațiu ostil, fragmente decupate dintr-o realitate dominată de teamă şi de sentimentul pierderii, studii surprinzătoare prin economia de mijloace artistice – mai ales în culoare – şi prin abordarea voit abruptă. Retention este colecţia unor momente rare, adeseori periculoase, suspendate şi capturate chiar înaintea prăbuşirii.” – Cristina Simion

Expoziţia poate fi vizitată între 12 şi 25 februarie 2016 (între orele 15:00-22:00).Citiţi şi

Palatul Șuțu, 18 decembrie 2020 – 10 ianuarie 2021 – Leontina Văduva și marile scene ale lumii

Cea de-a zecea ediţie a Nopţii Institutelor Culturale vă aşteaptă cu 50 evenimente

Ductus: de la piatră la Lotus

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro