Rezolvaţi-vă problemele dormind

30 November 2011

Nu e o glumă! Există o formă de somn, numit REM (stadiu caracterizat prin mişcarea rapidă a ochilor), care are calitatea de a ajuta la rezolvarea unor probleme care cer creativitate în primul rând. Şi, cum contextul actual este unul în care chiar avem nevoie să fim creativi, iată ce ar trebui să facem. 

Dacă avem o problemă presantă, este adevărat că şi timpul pe care îl afectăm găsirii soluţiei este important, dar şi un pui de somn “de calitate” s-a dovedit a fi chiar mai eficient, sporind creativitatea cu 40%. În timpul somnului REM se formează noi conexiuni nervoase fără a interfera cu altele care se petrec când suntem treji sau dormim profund,fără vise.

Cum nu putem controla calitatea somnului şi nici nu are cine să ni-l monitorizeze ştiinţific, nu ne rămâne decât ca atunci când ne încearcă disperarea că nu găsim soluţia problemei care ne frământă, să facem un nani scurt şi să vedem ce se întâmplă după. Să sperăm că nu concedierea… 🙂Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro