Rezultatul unui test de sarcină îți poate schimba viața. Asigură-te că l-ai ales pe cel mai bun

27 October 2022

Sarcina, o bornă luminoasă

Așa cum am vorbit deja, maternitatea e o alegere fină și complexă, iar decizia de a deveni părinte vă aparține în totalitate. Atunci când momentul o impune, atunci când vreți să aveți un răspuns rapid, corect, sigur și discret, atunci când nu știți dacă transformările prin care treceți pot fi semnul unei sarcini sau nu, chiar nu aveți de ce să așteptați, chiar nu aveți motive să rămâneți într-o încordată stare de nesiguranță, mai ales că există un prim translator profesional la îndemâna voastră – testul de sarcină. Cu ajutorul acestui dispozitiv puteți afla imediat ceea ce corpul vostru încearcă să vă transmită, și anume dacă sunteți însărcinate sau nu. Ba, mai mult, realizarea testului de sarcină la momentul potrivit vă va permite să faceți următorul pas, așa cum vă doriți, în deplină cunoștință de cauză.

Majoritatea testelor de sarcină funcționează după același principiu: detectarea hormonului hCG în urină. Astfel, o mică cantitate de urină trebuie să intre în contact cu zona determinată a testului pentru a putea fi detectată prezența acestui hormon, prezență ce indică existența unei sarcini.

Cum rezultatul unui test de sarcină vă poate schimba viața, el trebuie să aibă următoarele două calități: să aibă o precizie cât mai ridicată și să fie ușor de utilizat indiferent de locul unde vă aflați.

Când e indicat să faceți un test de sarcină

Dacă ați ajuns să vă întrebați dacă sunteți sau nu însărcinată, un test de sarcină vă poate liniști mintea. De cele mai multe ori, întârzierea menstruației este semnalul de alarmă la care reacționați instinctiv. Cu toate acestea, în ciuda exactității cu care vă notați perioadele ciclului menstrual, nu puteți fi sigure de ceea ce se întâmplă până când nu faceți un test de sarcină. Bănuielile și presupunerile nu-și au locul aici, de acord? Iar dacă nu știți ce să alegeți din gama largă de produse de acest gen, atunci răspunsul este simplu: Surecheck! Testele Surecheck sunt dezvoltate cu tehnologia Colloidal Gold care asigură o precizie de peste 99% a rezultatului, chiar din prima zi de întârziere a menstruației şi în orice moment al zilei doriți să faceți testul. În plus, Surecheck Streamer este extrem de uşor de folosit, pentru că nu aveți nevoie de pahar sau pipetă, ci doar îl mențineți sub jetul de urină timp de 3-5 secunde.

Dacă vreți să faceți un test de sarcină mai devreme de prima zi de întârziere a ciclului menstrual, e bine să știți că neliniștea voastră s-ar putea prelungi, deoarece testele cu detectare precoce a sarcinii pot da rezultate fals-pozitive sau fals-negative. Calculatorul de pe www.surecheck.info vă poate fi de folos în acest sens, iar aici găsiți toate informațiile necesare pentru o utilizare și interpretare corecte.

Falsul pozitiv. Falsul negativ.

Există uneori situații în care, deși ați respectat întocmai pașii din instrucțiunile de folosire ale unui test de sarcină, totuși rezultatele se vor fi dovedit a fi inexacte. În practică, sunt mai frecvente testele fals negative (sunteți însărcinată, dar testul indică contrariul), iar asta se întâmplă când faceți testul prea devreme și nivelul hCG în urină e nedetectabil încă. Dacă credeți că ați putea fi însărcinată și faceți testul înainte de prima zi de întârziere a menstruației, iar rezultatul este negativ, așteptați o săptămână și faceți din nou testul. Această perioadă de timp crește semnificativ precizia rezultatului.

Să recapitulăm

După ce urina a intrat în contact cu vârful absorbant (Surecheck Streamer) sau cavitatea testului (Surecheck Cassette), testul trebuie lăsat la orizontală. Fereastra de rezultate se va colora treptat în roz. Va apărea prima linie de control. Testul este negativ dacă aceasta este singura care apare în fereastra de rezultat. În cazul în care sunteți însărcinate, va apărea și a doua linie. Testul este pozitiv, indiferent de intensitatea celei de-a doua linii. Dacă testul este pozitiv, următorul pas pe care trebuie să-l faceți este să vă contactați medicul ginecolog.Citiţi şi

Maternitatea – o alegere fină și complexă

Cum se face că testul de sarcină pozitiv mai înseamnă azi o veste proastă

Tainele sexului protejat: mituri și metode contraceptive

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro