Șapte prietene au cumpărat de tinere o casă în care să locuiască împreună la bătrânețe

3 March 2020

Șapte prietene din Guangzhou, China (la 1000 de km de Wuhan), au cumpărat împreună o casă, au renovat-o, redecorat-o și pregătit-o pentru vremea când vor îmbătrâni.

În 2008, s-au adunat și și-au promis că vor fi împreună și la 60 de ani. N-au mai așteptat încă 30 de ani și au început să caute casa și locul. În ianuarie 2018, cele șapte voinice financiar (pentru că au investit în viitorul lor îndepărtat nu mai puțin de patru milioane de yuan (578.500 de lire sterline) și prietene de peste 20 de ani au ales această casă departe de zgomotul orașului (la 70 de km), într-o splendidă zonă verde. Cum toate iubesc ceaiul, casa are un pavilion dedicat pregătirii lui. Planul fetelor este să se retragă în această casă împreună și între timp să învețe fiecare câte ceva util grupului (gătit, grădinărit etc). Urmăriți și filmulețul cu povestea lor emoționantă. Care ilustrează perfect zicala: “dacă vreți să mergeți repede, mergeți singuri, dacă vreți să mergeți departe, mergeți împreună.

Aceste chinezoaice mai apropiate decât dacă ar fi fost surori vor trăi exact cum și-a imaginat Mirela Retegan în articolul ei din 2014, Nu vreau să îmbătrânesc singură: “Aş vrea să nu îmbătrânesc singură. Aş vrea să pot să împart zilele liniştite de la bătrâneţe cu cineva cu care să râd foarte mult. Dacă o să găsesc un bărbat potrivit, o să fie foarte bine. Dacă nu, aş vrea foarte tare să construiesc un azil pentru mine şi toţi prietenii mei. Un loc în care să stăm ca-n tabără, ca-n studenţie, ca-n vacanţă. Să pot să-i dau copilului meu libertatea să-şi vadă de viaţă, cu liniştea că “mumă-sa” e cu nebunii ei şi că nu trebuie să-i poarte de grijă. Caut un arhitect care să-mi proiecteze retragerea de vis şi aş vrea să iau în calcul pe toata lumea. Cine se mai înscrie?”.

Voi aveți asemenea prietene și, dacă ați avea, v-ați gândi de tinere la o asemenea retragere la pensie? 🙂 Citiţi şi

“Să îmbătrânești nu e pentru cei slabi”

Bardot – femeia, actrița, documentarul

Măi, animatule!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro