Sărută-mă de rămas bun…

10 September 2017

Să nu spui nimănui ce simți! Păstrează privirea înainte și pasul sigur, scrâșnește din dinți când îți vine să te urci pe pereți și avansează. Nu te uita în lături, mai bine să nu te dai de gol. Apasă-ți pasul și imprimă-l în țărână. Poate așa va rămâne undeva, în memorie, trecerea ta prin viața asta afurisită.

Nu ești singurul rănit, fii fără grijă. Poate te încălzește asta cu ceva. Nimeni nu e imun.Toți au pete pe suflet și iubire în zdrențe, orice ar susține. Toți ne ardem existența la lumina unui bec infim. Până și Făt-Frumos a intrat în Valea Plângerii. Și-a plâns. Și i-a fost dor. Și lumea a văzut.

Tu nu vezi. Nu te uiți. Nu lași. Te încrâncenezi să nu spui. Și te doare. Nu vrei să fii ca Făt-Frumos. Nici ca Ileana, care aștepta. Și aștepta… Ce ești tu, până la urmă? Un om obișnuit. Sau nu. Deși mergi cu capul drept, îți ghicesc greutatea. Nu e pe umeri, e în inimă. Azi pășești cu luare-aminte. Ți-e frică să calci pe cioburi. Sunt ale tale și simți că, dacă le-ai atinge, și-ar țipa durerea și te-ar da de gol.

sarut cuplu foto

Să nu spui ce simți. Ar durea să știi spuse secretele tale. Ar durea să le auzi pe buze străine care n-ar ști să se poarte cu ele. Doar buzele tale le suportă. Și inima. În altă parte nu se potrivesc. Sunt de unică folosință. Doar ale tale.

– Hai, sărută-mă… sărută-mă de rămas bun. Măcar o dată!

Ai gâfâit învinsă când ai cerșit. Și n-ai primit. Nu ești făcută să fii privită de sus în jos. Nu ți-a intrat în cap cât ești tu de înaltă, de fapt. Ridică-te și mergi! Menirea ta e alta. Să urci trepte, nu să le cobori. Nu ești jos, nu mai cerși, nu-ți mai dori.

– Sărută-mă de rămas bun…

Guest post by Arestatul fără umbră

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

De ce unele femei pot

Nu mai fusesem niciodată sărutată de un bărbat trecut de 40 de ani

Pentru tine nu a(m) însemnat nimic

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
5,235 views

Your tuppence

 1. Sărută-mă de rămas bun… – Lumină Din Iris / 10 September 2017 18:04

  […] Citește articolul întreg aici http://www.catchy.ro/saruta-ma-de-ramas-bun/116310 […]

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro