„Şi eu trăiesc sănătos!”

23 May 2018

Pe 20 mai a fost Ziua Europeană de Luptă Împotriva Obezității.

Lansată acum șapte ani, mișcarea națională „Și eu trăiesc sănătos!” – SETS a devenit unul dintre cele mai longevive proiecte bazate pe comunitate și un model de bune practici, recunoscut internațional în cadrul rețelei EIN – Epode International Network (cea mai mare alianță globală pentru prevenirea obezității infantile și promovarea unui stil de viață sănătos care reunește programe cu metodologii similare SETS din 23 de țări) al Fundației Prais.

Noul capitol al mișcării naționale SETS, ce se va derula până în 2020, se adresează copiilor cu vârste între 6 și 12 ani și familiilor acestora cu implicarea unui număr mai mare de școli, accentul fiind pus pe activitățile fizice și sportive zilnice.

Rezultatele preliminare ale noilor concursuri școlare SETS2020 demonstrează eficiența metodologiilor. SETS GymClass a angrenat 6.744 de elevi  care au făcut 1.581 de sesiuni de gimnastică de înviorare, însumând 263 de ore de gimnastică. Un mare succes l-a avut #SETSFlashmob! Au fost înscrise 138 de flashmob-uri, la care au participat 9.751 de elevi şi 491 de cadre didactice din București, Cluj-Napoca, Ploiești, Roman și Timișoara și comunele selectate din județele Prahova și Timiș, stimulând creativitatea şi spiritul de echipă al elevilor.

Miscarea nationala Si eu traiesc sanatos! - SETS2020

Mai mult, alături de voluntari și de studenții de la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, 6.194 de elevi din ciclul primar din 22 de școli din Bucureşti şi Ploiești au participat la 160 de lecții deschise, în cadrul cărora au făcut jocuri sportive, au învățat despre importanța somnului, igienei, consumului fructelor și legumelor proaspete, și hidratării. Pe digital, promovarea proiectului s-a făcut direct în comunități, prin platforma www.sets.ro și pagina de Facebook @Miscareasets, adevărate scene pe care au fost valorizați copiii și activitățile lor, premiate în cadrul unor ceremonii speciale.

Dezvoltarea timp de șapte ani a unei mișcări naționale de asemenea anvergură și cu un impact social măsurabil cum este SETS, recunoașterea sa internațională ca model de bune practici pentru confrații noștri din rețeaua globală EIN, exprimă dedicația echipei noastre, a partenerilor de drum lung alături de care am reușit să ne aducem contribuția la schimbarea în bine a obiceiurilor de stil de viață al copiilor – doar câteva motive solide pentru care vom continua, împreună!”, a declarat Silvia Bucur, Președinte Fundația PRAIS, inițiatoarea proiectului.

Echipa Fundatiei PRAIS

Despre Fundaţia PRAIS

Fundaţia PRAIS a fost creată în 2002 de către compania de consultanță în comunicare PRAIS Corporate Communications. În cadrul proiectelor sale naţionale inițiate și dezvoltate de-a lungul a 16 ani, susţine cauze sociale majore: accesul tinerei generații la resurse, educaţie, dezvoltare personală și cultură. De asemenea, promovează starea de bine și stilul de viaţă sănătos, grija faţă de natură, economia bazată pe talente, creativitate, inovaţie, competitivitate şi etică.Citiţi şi

De ce studenții americani citesc și ai noștri nu

Femeile smart poartă ceasuri smart

Oliver Sacks, fermecător și instructiv – Fluviul conștiinței (zece eseuri)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro