Și zici tu că stăm cu “șmecherii” pentru că ne place bătaia și violul?!?

16 May 2017

Monica-BerceanuIndignată şi rănită de tot mai desele replici ale creştinilor cu frică de Dumnezeu ce le numesc PROASTE pe femeile care se întorc repetat la acelaşi bărbat care le abuzează, mă aşez la masă cu sufletul meu şi le scriu o scrisoare din partea tuturor acestor PROASTE cărora le place bătaia.

Las la o parte limbajul strict terapeutic, căci şi noi, terapeuţii ăştia, care învățăm în şcoli cum să-i ajutăm emoţional pe ceilalţi, tot oameni suntem. Poţi să citeşti AICI ce înseamnă meseria asta şi cât de „cu mir în frunte” NU suntem faţă de tine, cel ce munceşti în alte domenii.

Aşa că, ce vei citi în minutele următoare e despre viață reală, domnule care dai cu Biblia în păcătoasele astea care îşi merită soarta!

În primul rând, dacă n-ai trecut pe acolo, îţi sugerez să TACI câteva minute şi să mă asculţi!

Dumneata nu ştii cum e să simți că te spargi în o mie de bucăți dacă nu îl revezi pe omul ăla care te-a lovit. Care te-a umilit ori care te-a trădat. Domnule, se numește relație toxică asta cu şmecherul – cum îl numeşti dumneata – care mă prosteşte să mă întorc. E o nevoie patologică de a-l revedea, deşi ştiu în adâncul meu că nu se va schimba. Şi că e o chestiune de timp până la următoarea palmă.

Habar n-ai cum e să vină la tine plângând ori jurând că nu mai face… Şi eu l-am crezut, domnule! L-am crezut pentru că nu ştiam de Dumnezeu decât din auzite. Şi credeam că iubire nu mai pot gasi decât acceptând umilințele la care mă supunea el. Aşa crescusem în copilărie, cu bătăi aplicate mamei. Şi-am ajuns să fac din abuz NORMALITATE.

femeie-durere

Crezi că spunându-mi tu ironic că îmi place să-mi iau bătaie, mă determină atunci să plec de lângă el?
Domnule, ca să pleci dintr-o relație toxică trebuie să fii vindecată, auzi? Ori eu nu aveam cum să obțin vindecarea asta, că nu există operație pe suflet deschis, înțelegi mata’?

Nu există!

Nu  există nici miracole în abuz, înțelegi? Dacă spui DOAMNE, AJUTĂ! nu se rupe din sufletul tău nici frica de ce ți-ar putea face el, nici cea de singurătate!

Vindecarea vine la pachet cu multă suferință, cu înțelegerea Bibliei cu care-mi dai dumneata, creştinule, nepăcătosule, în cap! Cu înțelegerea, da? Nu cu simpla citire a Cărții Sfinte.

Astăzi sunt creştină şi eu,  cred cu toată ființa mea că Hristos a murit pentru mine, dar atunci habar n-aveam de El. Şi ascultă aici: chiar şi cu El de mână, tot am căzut în groapă iar. Căci vindecarea nu vine numai o dată cu acceptarea lui Hristos! Nu vine, uită-te la mine, şi nu mai amăgi lumea că doar întorcându-te la Dumnezeu vei trăi zen toată viața! Până la a fi salvat din infern e cale lungă. Nu sunt de ajuns numai spovedaniile, apa botezului, mirul, aghiasma, ori minuni rapide şi ieftine! Nici măcar Arsenie Boca ori moaştele cuvioşilor!

Domnule cu crucea-n mână, vindecarea vine la pachet cu răstignirea. Răstignirea față de cel care-ai fost. Şi  răstignirea asta produce durere mare. Ce, pe Hristos nu L-au durut cuiele? Nu, nu, nene, Hristos a trăit zen, El n-a îndurat ispite, n-a fost umilit, n-a suferit. Nu! A murit ca prostu’ pe cruce, nu-i aşa?

I-ai fi strigat şi Lui: “Pleacă, mă, prostule! Ptiu, da’ fraier mai eşti! Înseamnă că-ţi place Măh, să fii lovit, dacă nu te cobori de pe cruce!” ??

Domnule,  Hristos a spus:

„În lume veţi avea necazuri, dar îndrăzniţi! Eu am biruit lumea!” (Ioan 16:33)

El ne îndeamnă să îndrăznim, dar crezi dumneata că îndrăzneala asta vine aşa ușor? Nu mă crezi că nu sunt masochistă întorcându-mă la ăla care m-a călcat în picioare, că nu ştii ce înseamnă dependența de relații toxice! Citeşte, domnule, aici, despre noi astea, păcătoasele care stăm cu şmecherii!

Şi acum mai ascultă niţel detalii picante din relaţiile noastre care ne plac: când îţi pune cuţitul la gât şi îţi strigă diabolic: „Te tai bucăți, auzi? Te tai şi te las să suferi  până mori în chinuri!”, nu mai ai curajul să pleci nici cu 3 Hristoşi lângă tine, domnule, auzi tu?

Ia treci şi mata’ nițel pe aici, pe strada asta a abuzului, stai şi dumneata în genunchi, fii dat şi dumneata cu capul de pereți, obligat să mănânci FĂRĂ MÂINI din farfurie, apoi forțat să te târăşti pe coate să-i aduci paharul cu apă, pe care, dacă l-ai vărsat, te amenință că ți-l bagă spart pe gât, şi vino apoi la mine şi spune-mi că îţi plăcea, domnule, de asta n-ai plecat!

Vino, domnule, după ce ți-a fost sfâşiată singura fiică, şi spune-mi ce proastă a fost că a stat acolo! Spune-mi că-i plăcea sexul, de asta s-a întors repetat la el!

Spune-mi, domnule, după ce ți-a violat şmecherul copila, despre cât de curvă a fost ea, şi cât îşi merită soarta, pentru că putea alege să nu intre în relaţie, dacă-l iubea pe Dumnezeul cu care dumneata îi loveşti sufletul în fiecare clipă!

Şi când vei veni, îţi voi spune şi dumitale, cum le spun şi femeilor care îşi rup inima în cabinete de terapie, să poată scăpa de trecut:

“Nu îi plăcea, domnule! Nimănui, cu sănătatea emoțională intactă, nu-i place bătaia! A rămas acolo pentru că învățase de undeva în propria copilărie că abuzul e normal, că bătaia e ruptă din rai, că femeile sunt marfă de schimb.

Nu i-a plăcut, domnule, dar îi era frică. Frică de ea, cea care ar fi devenit fără el, frică de el, cel care ar fi devenit fără ea. De urmările fugii ei, de răzbunarea lui, de gura lumii!”

Domnule învestit de Dumnezeu să spovedeşti, ori tu, domnule pastor protestant, care ar trebui să ai milă, înțelegere şi iubire de aproapele, cum susții sus şi tare că femeile care nu pleacă din relații toxice îşi merită soarta? Cum poți dumneata să le pui eticheta de CURVE sau MAŞINI SECOND HAND, când ai stat toată viața la amvon şi ai dat învățătură lumii, din cărți citite?

Dacă n-ai fost abuzat sau ți-e fiica încă virgină, nu e pentru că voi sunteți mai sfinți ca noi, ăştia păcătoşii, ori ca noi astea, curvele şi proastele! Astăzi sunteţi bine pentru că harul Acelui Hristos v-a scăpat, nu pentru că n-aveți păcat!

Vino, domnule, la mine în cabinet, după ce ți-a fost fiica lăsată gravidă în urma violului,  să îmi spui că e o curva şi să anunţi tuturor în biserica să se depărteze de ea toţi băieţii „nepătaţi”, să n-o ia niciunul de nevastă, că e uzată!

Vino şi spune-mi că atunci când a venit un bărbat fără păcat, adicătelea virgin, după părerea dumitale, să îți ceară mâna fetei, asta curva, ai spus:

„NU, CĂ E PĂCAT SĂ IEI DE NEVASTĂ UNA SECOND HAND!”

Vino şi spune-mi toate astea şi te voi întreba cu glasul gâtuit:

Dar dumneata, domnule, dumneata cum stai cu păcatul? Dumneata cum stai cu pornografia, cu gândurile adulterine, cu respectul față de soția ta? Ori numai faptele sunt păcătoase, aşa ai înţeles din Scriptură? Dumneata, domnule, ce vei raspunde în fața lui Hristos, când te va întreba scurt:

„Ce ai făcut cu mila pe care am avut-o faţă de tine? Cu harul pe care ţi l-am dat, să nu treci prin ce-au trecut alţii?”

Zicea A.W. Tozer cândva: „Credincioşii nu spun minciuni, le cântă în biserici!”
Le cânți şi dumneata, domnule, strigând cât te țin rărunchi “ce dar nemeritat”, dar te comporți cu proastele astea de parcă dumneata ai merita mai mult ca ele, doar pentru că nu ai fost prost să stai bătut. Şi să te mai şi întorci apoi la şmecherul care te-a călcat în picioare.

Pe mine Dumnezeu m-a salvat din infern. Şi astăzi sunt terapeut. Nu pentru că am învățat ca papagalul pagini întregi, şi nici pentru că se câştiga bine în meseria asta, ci pentru că El m-a chemat să le mângâi pe cele pe care dumneata le loveşti cu ignoranță sau cu etichete.

Să le mângâi pe proastele astea care se întorc repetat la şmecherii cărora dumneata le dai satisfacția supremă prin faptul că propovăduieşti să rămână singure ori să se mărite cu bărbați CA ELE.

Dumneata, domnule, cel ocrotit de Dumnezeu mai mult, îţi uiți menirea pe acest pământ, pentru că NU ŞTII CUM E! Şi în loc să mulțumești Acestui Hristos care a avut milă de tine şi de fiica ta, să nu vă treacă prin iad, eşti primul care aruncă piatra.

Dar crede-mă, Hristos în tine va arunca primul cu ea. Căci n-ai ştiut să fii ce ți-a cerut El să fii. Dumneata nu-ți vezi bârna din propriul ochi, eşti prea preocupat să nu-ţi devină fata curvă, îi bagi pe gât versete din Scriptură şi refuzi s-o laşi să iasă în lume, să nu cumva să se audă că dumneata ai dat greş ca părinte.

Nu îi explici, domnule, adevărul: că aceste curve au ajuns aşa pentru că unele n-au auzit niciodată de Dumnezeu, ori altele au fugit de acasă de bătăile îndurate de la cei ce le-au dat viaţă, ori că au fost abuzate când erau copile de-o şchioapă, ori că au căzut în anturaje greşite, ori din naivitate au devenit mărfuri…

Nu le spui ce e adevărat, te rezumi la a arăta cu degetul şi-a spune scurt:

„TU SĂ NU FII CA AIA!”

Ori: „Mulţumesc, Doamne, că eu nu sunt ca păcătoşii aceştia!”

Domnule, eu m-am întors de zeci de ori acolo, în groapa cu lei. De zeci de ori am fost salvată.

Nu uita că nu ţi-e nici dumitale, aşa nepăcătos cum eşti, promisă viaţa perfectă, şi poate într-o zi va fi una din curvele astea terapeutul care să-ţi mângâie copila abuzată de vreun şmecher.

Poate într-o zi exact pe mâinile unei alte CURVE vei cădea, să-ți bandajeze rănile…

Dumneata, nepăcătosule, cu toate doctoratele teologice ale lumii, învață şi smerenia şi iertarea, pe lângă versete sfinte din Scriptură şi cântări religioase!

Dumneata, domnule, poate te mai gândesti puțin la Biblia cu care le dai în cap proastelor. Poate mai mergi şi la duhovnic din când în când şi-L mai întrebi pe Dumezeu, rapid:

„Doamne, ce să fac să primesc viaţa veşnică?”

Şi te asiguri că înţelegi când îţi răspunde scurt:

„Ia-ţi crucea şi urmează-mă!”

Pe Monica o găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Iertarea este o mare tăcere

Crucea și răstignirea omului

Răzbunare de tip #MeToo – Promising Young Woman

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Ramona / 27 February 2019 12:26

  În povești ca asta, nu este vorba despre Dumnezeu și credință. Este vorba de sănătatea psihică, de putere și autocontrol. Știu despre ce vorbesc. Am trăit-o! După 5 ani în care am crezut că-l cunosc și că el este “the one”, fiind primul și având educația aceea de: “el să fie primul, singurul și ultimul” m-am trezit cu o palmă. Am avut un șoc, am plâns, m-am supărat, am vrut o pauză. Apoi, au venit explicații pe care este posibil să le cunoașteți: “nu am facut niciodata asta, am avut o cadere nervoasă, imi pare rău, tu m-ai adus în starea aia”, lacrimi de crocodil și a obținut împăcarea. Peste câteva luni, am fost trezită de o serie de palme care mi-au umflat fața, mi-au spart buzele, mi-au învinețit ochii și mi-au înnegrit urechile. Am mai stat o săptămână în casa aceea…n-am vrut sa vadă cineva din lumea asta, că o femeie ca mine ar putea fi o victimă. M-am vindecat rapid, iar cu ajutorul machiajului, eram ca nouă. Am plecat, mi-am gasit job, chirie si am luat permisul de conducere. Dupa vreo 3 luni de acomodare, m-am linistit si am mers la psiholog…asa, singurica…fara sa ma sfatuiasca cineva pentru ca nu am vorbit cu nimeni, niciodata despre asta. Explicatia pt toata limea a fost: “nu ne-am mai inteles.” Atât! Au trecut ani de atunci. Nu mă mai afectează! Simt milă și compasiune, empatizez cu femeile care trec prin asta, însă nu pot înțelege lipsa stimei de sine, slăbiciunea și dependența. Poți orice!

  0
  0
  Reply
 2. Unu și cu unu fac NOI - Catchy / 27 February 2019 10:34

  […] un viitor în care El are rolul principal, iar noi, doi foști întemnițați în închisoarea iubirilor bifate greșit, ne vom iubi dincolo de timp, lăsând în spate lumea cu toate ale […]

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro