Stop, verde natural! 

20 May 2022

Ajungem și la plante, dar mai întâi trebuie să vă spun ce-a pățit prietena mea Anita. A întâlnit acum vreo patru ani un băiat foarte bun, la suflet, dar și ca partener de viață cu care să plece la drum. Un băiat care avea firește și o mamă. Extraordinar de protectoare și prevăzătoare, adică enervant de băgăcioasă. Care, atunci când ei au început să vorbească despre verificare dosar prima casa, ea a ținut morțiș să “se” facă și un certificat prenuptial, să fie acolo, că nu se știe niciodată. Pe bune? În fine, lor le merge de minune și nici prin cap nu le trece să se despartă. S-au mutat, au tot ce le trebuie și chiar peste, și ce să vezi, de când cu pandemia și cu gătitul acasă, băiatul a devenit un bucătar redutabil și își crește singur în bucătărie plantele aromatice, despre care îți poate ține chiar prelegeri. De la el am învățat și eu câteva lucruri, pe care, iată vi le spun și vouă. Iar dacă sunteți curioase de ce mai face mama lui, aflați că a făcut o pasiune pentru… noră. Cum i-a ieșit, vă spun data viitoare. Până atunci, poate îmi spuneți voi cum v-ați îmblânzit soacrele. 🙂

Rozmarinul – “planta amintirilor”

În Australia și Nouă Zeelandă este folosit că un simbol al amintirilor. Chiar și statuile vechi grecești au pe cap cununi din rozmarin. Pentru că această plantă stimulează activitatea cerebrală și oferă claritate mentală. Consumată sub formă de ceai, calmează durerile de cap, îmbunătățește memoria, stimulează creșterea părului și înlătura durerile musculare și spasmele.

Lavanda

Pe lângă mirosul relaxant care te duce cu gândul la sudul Franței, lavanda este o plantă care merită un loc de onoare în curtea sau grădina ta. Folosită pentru ceai, are multe proprietăți: calmează mintea, înlătura stresul și ajută și la îmbunătățirea digestiei. Pentru că este un antiseptic puternic, atunci când este aplicat direct, sucul de lavandă ajută la vindecarea rănilor și a tăieturilor.

Salvia

Numele acestei plante înseamnă “vindecare” și nu degeaba. Oprește sângerările și curată rănile, iar pentru răgușeală și tuse nu este nimic mai bun decât un suc de salvie amestecat cu apă caldă.

Pătrunjelul

Nu există nimic mai eficient decât pătrunjelul pentru a scăpa de respirația urât mirositoare. Atunci când este preparat ca ceai, pătrunjelul este un supliment excelent de fier, îți da energie, te scapă de flatuență și de infecții renale.

Busuiocul

Chiar dacă oamenii nu-l consideră o plantă vindecătoare, busuiocul este cunoscut drept “regele ierburilor” și nu degeaba. Este un anti-inflamator natural și are proprietăți antiseptice. De asemenea, e bun pentru balonare, lipsa poftei de mâncare și amețeală. Plus că e delicios în spaghete și în sosul pesto.

Cimbrul

În Evul Mediu, cimbrul era dat cavalerilor înainte să plece la luptă, ca simbol al vigorii și curajului. Este un aliat excelent în tratarea tusei, a indigestiei și a gazelor, un antiseptic puternic, ceea ce-l face foarte util în tratamentul plăgilor și a infecțiilor.Citiţi şi

Muma Pădurii, Nemesis-ul lui Ștefan cel Mare

Boboteaza

Sânziana

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro