Top 10 cele mai stresante meserii

26 April 2011

O cercetare recentă întreprinsă în Statele Unite de Career Cast a cerut respondenţilor să clasifice 200 de meserii în funcţie de nivelul de stres pe care îl presupun. Pentru a calcula anxietatea de la locul de muncă au fost luaţi în calcul factori ca: potenţialul de creştere profesională la locul de muncă, termenele de predare a proiectelor, călătoriile, vizibilitatea publică a postului, competivitatea, gradul de risc, responsabilitatea pentru viaţa celuilalt, etc.

A rezultatpentru agenţii imobilari stresul provine din programul de muncă neobişnuit, în cazul medicilor care lucrează pe ambulanţă sau al piloţilor de avion, din responsabilitatea pentru viaţa altora, iar pentru prezentatorii de ştiri sau directorii de corporaţii, din aşteptările publicului ori ale acţionarilor.

Ciudat este că în acest Top 10 american nu apar nici politicienii şi nici oamenii legii. Oare la noi care ar fi cotate drept cele mai stresante 10 meserii şi mai ales, de ce? 🙂Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Sam R. / 26 April 2011 12:06

  No. Afara din no. 9 (medic din ambulanta aka paramedic) these are all RICH people’s jobs.

  Pilot is inclus but not Air Traffic Controller? Come on.

  Agent imobiliar/account executive/specialist in PR are all essentially the same job – a salesperson (vanzator).

  Si bineinteles, hai sa plangem pentru bietul CEO, who can lose millions of dollars in his company, fire 10 thousand workers but always gets paid himself, no?

  A mother (and sometimes father) is more stressful. A chelnerita job is more stressful. An angajat working for some company that’s losing money is more stressful. Anyone who owns their OWN business and has all their OWN money at risk is more stressful. A small farmer is more stressful.

  🙂

  Reply
 2. Mirela Baron / 26 April 2011 11:36

  Ok! atunci 🙂 o sa-l tratez pe Domnul agent imobiliar mai tolerant la urmatoarea intrevedere !
  Iar pe piloti (care fie vorba intre noi , fac o impresie foarte relkaxata) si mai atent, dar cum ramine cu reporterii in zonele de conflicte , de multe ori armate? cu medicii si personalul sanitar de pe salvari ?

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro