Tot ce trebuie să știți despre cămașa elegantă pentru bărbați

8 June 2021

Cămașa unui bărbat îi poate încadra elegant fața în timpul unei prezentări și, mai târziu, îi poate absorbi emoțiile în timpul unei runde dure de întrebări. Poate juca un rol de sprijin prin îmbunătățirea aspectului unui costum sau poate fi purtată singură și să fie punctul central al ținutei sale. Dar de ce ați vrea să citiți un articol întreg despre cămăși elegante pentru bărbați?

Pentru că detaliile contează. În fiecare zi, vorbim doar cu un procent mic din oamenii pe care îi vedem. Cămașa pe care o purtați, în absența unui sacou, este cel mai puternic semnal pe care îl folosiți pentru a comunica non-verbal cu cei din jur. Cămașa, indiferent dacă vă place sau nu, vorbește pentru dvs.; asigurați-vă că spune ceea ce intenționați.

Ce este o cămașă elegantă pentru bărbați

O cămașă elegantă pentru bărbați adecvată este o cămașă cu nasturi, cu guler, mâneci lungi și manșete pentru încheietura mâinii. De obicei, este realizată dintr-o țesătură de bumbac țesută și vopsită în diferite modele și culori. Prin modificarea acestor caracteristici, o cămașă pentru bărbați poate trimite mesajul că purtătorul său este pregătit pentru nuntă sau gata să se întâlnească cu Președintele.

Cum ar trebui să se potrivească o cămașă elegantă pentru bărbați

Majoritatea bărbaților poartă cămăși care nu se potrivesc corespunzător. Problema este că articolele de îmbrăcăminte gata făcute sunt realizate ca să se potrivească majorității; drept urmare, nu se potrivesc perfect nimănui. Cu toții facem compromisuri undeva: dacă o cămașă ne încape la gât, dă greș în lungimea mânecii; dacă se potrivește bine la mâneci, se ridică în jurul stomacului. Așadar, potrivirea pe care o vom descrie aici este, în general, realizabilă doar cu o cămașă personalizată sau una care este aproape de a se potrivi și apoi adaptată de o mână pricepută.

O cămașă elegantă pentru bărbați bine ajustată ar trebui să fie în primul rând confortabilă; acest lucru este diferit pentru fiecare bărbat. Bărbații mai mari sunt de obicei favorizați de o potrivire mai slim, în timp ce bărbații mici și subțiri sunt favorizați de o siluetă mai structurată. În general, însă, o cămașă ar trebui să:

  • Permită două degete între guler și gât, când este închisă.
  • Fie suficient de strânsă în jurul încheieturii mâinii, astfel încât manșetele să trebuiască să fie desfăcute pentru o da jos.
  • Aibă mâneci suficient de lungi, astfel încât să puteți ridica brațele și să nu trageți manșetele în jos pe antebraț; acestea ar trebui să fie suficient de scurte, astfel încât să nu aveți mai mult de 2,5 cm de țesătură îngrămădită lângă manșetă, atunci când brațele vă atârnă pe lângă corp.
  • Aibă punctele de umăr care se extind până la capătul umărului și nu mai departe.
  • Aveți loc în piept și talie pentru a ciupi 3-8 cm de țesătură (în funcție de potrivirea dorită).

Țesături potrivite pentru cămăși elegante pentru bărbați

Bumbac. Regele incontestabil al țesăturilor pentru cămăși, bumbacul a fost alegerea specialiștilor timp de secole. O țesătură din bumbac fin prezintă toate proprietățile pe care și le-ar putea dori un bărbat de la o cămașă purtată aproape de corp: o bună izolare a căldurii și umezelii, durabilitate, netezime și capacitatea de a prinde contur atunci când este călcată.

Fibrele artificiale. Deși nu prezintă aceleași proprietăți ca și bumbacul, fibrele create de om au avut un impact uriaș asupra cămășilor pentru bărbați datorită capacității lor de a-și face treaba bine, la un preț foarte mic. Deseori rezistente la cute și pete, aceste fibre au și vor continua să aibă un rol important în îmbrăcămintea pentru bărbați. Deși vă recomandăm să stați departe de cămășile cu mai mult de 50% fibre artificiale, acestea pot fi o alternativă viabilă pentru cei cu un buget limitat.

Mătase. O țesătură de lux ușor de recunoscut datorită strălucirii și drapajului ușor, mătasea nu este recomandată pentru majoritatea, deoarece costurile de întreținere sunt ridicate și durabilitatea pe termen lung este redusă.

Culorile cămășilor elegante pentru bărbați

Alb – Cea mai comună culoare a cămășii pentru bărbați; istoric, a dominat scena și a fost inițial singura alegere pentru un domn. Lipsa de culoare pe gulerul și manșetele unui bărbat însemna că acesta nu trebuia să facă lucruri care să îi murdărească cămașa; cămășile colorate erau privite cu suspiciune, deoarece se presupunea că erau colorate pentru a ascunde petele.

Albastru – Dominația albastrului are mai mult de-a face cu capacitatea sa de a complimenta majoritatea tenurilor bărbaților. Popularitatea albastrului a explodat pe măsură ce tot mai mulți producători au căutat culori și modele care să se vândă. Astăzi, culoarea este o alternativă sigură la alb.

Alte culori – Roz, auriu, lavandă, alb murdar, verde pădure și chiar roșu sunt doar câteva din multitudinea de culori disponibile bărbatului care este dispus să iasă din zona de confort. Indiferent dacă aceste culori domină cămașa pentru bărbați sau evidențiază modelul țesut în ea, ele pot completa fiecare tip de ten.Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro