Bijuteriile sunt accesorii care înfrumusețează. Fie că e vorba de inele, cercei sau chiar ceasuri, acestea completează ținutele și le fac mai speciale. Nu sunt o necesitate, însă tot timpul vor fi un avantaj pentru felul în care arăți. Sunt elegante, speciale și de cele mai multe ori, un cadou potrivit pentru oricine.
Ce le face atât de speciale este faptul că pot fi confecționate din o mulțime de metale sau pietre prețioase. Cu cât materialul este mai rar sau mai scump, cu atât valoarea bijuteriei va fi mai mare. Asta nu se aplică tot timpul și în cazul aspectului, deoarece unele bijuterii scumpe pot avea aspect de kitsch.
Cele mai comune și mai purtate bijuterii sunt cele din argint. Sunt foarte ușor de asortat, au un aspect plăcut și sunt accesibile ca preț. Orice bijuterie care e confecționată doar din argint nu are un preț foarte piperat. Totuși, pentru multe modele se optează pentru adăugarea unor pietre prețioase, care să le facă mai frumoase și mai deosebite.
Deși sunt printre cele mai purtate, bijuteriile de argint sunt pretențioase și necesită îngrijire periodică. Un bijutier priceput le aranjează fără probleme, însă este bine să știi din capul locului cu ce te vei avea de-a face când le achiziționezi. În acest articol vei afla mai multe detalii despre bijuterii din argint, îngrijirea lor și la ce aspecte să fii atent înainte de cumpărarea acestora.
- Informații generale
Argintul veritabil, anume argint 925, este un aliaj. În compoziția sa are 92.5% argint și 7.5% cupru. Adiția cuprului se face pentru a adăuga mai multă rezistență argintului. Argintul pur, adică argint 999, nu poate fi folosit pentru bijuterii, deoarece este prea moale. Din argintul pur ies bijuterii care se îndoaie și zgârie ușor, prin urmare este în interesul bijutierilor să folosească argint 925 pentru bijuterii, pentru a le face durabile și rezistente la uzură. Când vei merge în magazine, pe partea interioară a bijuteriilor sau într-un loc mai ascuns, vei observa inscripția 925 pentru a marca aliajul.
Deși cuprul servește ca întăritor la aliajul pentru bijuterii argint, acesta aduce și un mare dezavantaj în ecuație. Cuprul face bijuteriile să se oxideze. Mai comun spus, ruginirea este rezultatul contactului dintre cupru și aer sau umiditate. Procesul de oxidare face bijuteriile să se înnegrească, iar în timp le pătează. Poți preveni ruginirea prin depozitarea lor într-un loc cu umiditate scăzută.
Soluția pentru oxidare este curățarea periodică a bijuteriei. Cel mai bine este ca la prima oxidare să o cureți cu o lavetă specială sau cu o microfibră moale. Acesta este singurul mod prin care te poți bucura de bijuteria ta cât mai mult timp. Totuși, trebuie să fii atent să nu folosești materiale abrazive pentru a lustrui, deoarece zgârie și deteriorează.
Argintul din accesorii nu este toxic pentru oameni. Totuși, anumite persoane dezvoltă alergii care se manifestă prin erupții cutanate la nivelul pielii. Exceptând persoanele care sunt alergice, argintul este foarte sigur. De asemenea, protejează împotriva bacteriilor, de aceea lumea optează pentru bijuterii din argint când își fac gaură în ureche, nas etc.
Un lucru foarte important pe care trebuie să îl cunoști despre argint este că sarea este un element care duce la corodare. Prin urmare, o piele care are un PH foarte acid va coroda argintul și te va face să crezi că ai cumpărat un fals. În aceste situații poți să soliciți banii înapoi. Alte amenințări pentru bijuteriile tale sunt parfumul și cremele. Înainte să le porți, asigură-te că au intrat în piele, așa nu vei avea nicio problemă.
- Cumpără accesorii asortate garderobei
După ce te-ai asigurat că nu ești alergic și poți să porți fără nicio problemă bijuteriile de argint, alege scopul pentru care vrei să le cumperi. Dacă vrei să le porți în viața de zi cu zi, alegerea este destul de simplă. Trebuie să mergi pe propria intuiție și să alegi ceva mai simplu. Totuși, argintul se potrivește foarte bine și la evenimente speciale sau poate fi asortat cu diferite outfit-uri. Înainte de a cumpără bijuterii fă-ți o imagine a garderobei tale și gândește-te ce ținute ar putea fi completate de bijuterii. În acest fel vei știi ce cauți de la început, iar procesul de alegere a bijuteriei va dura mai puțin. În cazul în care ai nevoie de o piesă pentru o ocazie foarte specială, atunci procesul va fi în sens invers. Prima data vei alege bijuteria care să iasă în evidență, ca mai apoi să o completezi cu o ținută.
Argintul nu este pretențios și poate servi ca piesă de bijuterie pentru toate ocaziile. Trebuie doar să fii atent la câteva aspecte înainte să îl cumperi. În acest articol am acoperit tot ce este necesar să știi, prin urmare acum ai pachetul informațional necesar pentru când urmează să îți achiziționezi bijuterii argint.
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.