Toți oamenii regelui… Arthur!

7 May 2021

Acest text nu va fi despre urs. Este despre jurnalista care a descoperit toate detaliile uciderii ursului Arthur!

Animalul a fost supranumit de presa internațională regele urșilor datorită mărimii sale impresionante. Știți deja foarte multe despre caz. Ceea ce nu știți este că în spatele dezvăluirilor stă o jurnalistă harnică, deșteaptă, sufletistă și modestă.

Subiectul s-a rostogolit în presa națională și internațională, dar a pornit de la un pont pe care l-a descoperit și anchetat jurnalista despre care o să fie vorba în acest text. Este mai lung, dar povestea din spatele poveștii merită timpul vostru.

În Joia Mare, când toată România se pregătea de Paște, jurnalista a urcat în mașină împreună cu doi colegi, un cameraman, un șofer, au lăsat în urmă toate pregătirile de Paște, familia, interesele personale și s-au pus pe cercetat urmele unei vânători considerate ilegale în acest moment de ecologiștii români. Nu și de autorități.

Fără curajul ei, fără determinarea și dorința de a scoate detaliile vânătorii la suprafață, nimeni nu ar fi știut despre un prinț austriac din Liechtenstein care a ucis ”regele urșilor” din România.

Jurnalista se numește Ramona Alexandra Tintea. Cameramanul – Cristian Iordache. Șoferul – Miron Nita.

Ramona este o mână de fată care s-a luat la trântă cu una dintre “mafiile” din România.

Ramona Țintea este jurnalistă la Știrile PRO TV, unde a făcut o serie de anchete spectaculoase și pentru campania Inspectorul PRO. Are experiență și are un fler deosebit pentru astfel de subiecte. Pentru că este un jurnalist care își respectă meseria, are surse, iar sursele i-au povestit despre această vânătoare.

Și-a dat seama că este ceva în neregulă când căutat mai multe detalii. A studiat documente și legi cu multă meticulozitate. A realizat că stă pe un subiect important. Cum vă spuneam, în săptămâna Mare a plecat la munte să îl investigheze.

Împreună cu Agent Green, unul din cele mai pricepute ONG din România pe acest subiect, a lucrat vreo lună la documentarea subiectului. Agent Green este organizația care a scos la iveală o mulțime de tăieri ilegale și activități de mediu necurate în trecut. Tot împreună au pus cap la cap informațiile și au studiat documentele respective.

Ramona a mers apoi la toate autoritățile implicate, a luat la rând autoritățile locale din zonă, asociațiile de vânători, le-a cerut tuturor puncte de vedere. A făcut cereri la Garda de Mediu, la Ministerul Mediului.

Marți, când avea toate informațiile confirmate, când a obținut și o reacție de la prinț, a publicat materialul la Știrile PRO TV. L-ați văzut cu toții. A doua zi, presa românească și internațională vuia de acest scandal fără precedent. Din presa străină au scris unele din cele mai importante și mai influente nume: Euronews, BBC, RFI, ABCnews, The Washington Post, The Associated Press.

Ramona fost contactată și de presa din Austria. A povestit detaliile anchetei sale pentru unul din cele mai mari și mai cunoscute ziare din Austria, Kronen Zeitung. Acolo vorbește despre vânătoarea pe care a documentat-o și v-a prezentat-o pe larg. Vedeți poza din ziar.

Cam acestea sunt informațiile din spatele anchetei despre prințul austriac și regele Urs român. Și aceștia sunt oamenii regelui Urs, Ramona, Cristi și Miron.

Pe Vitalie îl găsiți și aiciCitiţi şi

Sex, droguri și capitalism în Londra – Industry

Un digestiv de Crăciun

Primele poze cu Archie, bebelușul Sussex

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro