Un minut de aplauze pentru supravieţuitorii cancerului

7 February 2011

Printre alte acţiuni organizate pentru  conştientizarea pericolelor ce decurg din neinformare şi lipsa controalelor periodice pentru depistarea precoce a cancerului, Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a solicitat şi Camerei Deputaţilor să marcheze în plen “Ziua internaţională de Luptă împotriva Cancerului”.

Şi pe 7 februarie, la trei zile după data oficială, Preşedintele comisiei de sănătate, Rodica Nassar, a citit mesajul bolnavilor menit să sensibilizeze opinia publică, iar deputaţii au aplaudat timp de un minut  curajul şi tăria celor care luptă cu boala. 

“Testaţi-vă şi informaţi-vă cu privire la cancer!” este îndemnul supravieţuitorilor care îşi propun să determine un număr cât mai mare de oameni să-şi schimbe atitudinea faţă de controlul medical periodic. Pentru că, deşi cancerul este a doua cauză de deces la nivel mondial, sunt numeroase forme de cancer ce pot fi tratate dacă sunt depistate la timp.

Doamnelor, iată o bună ocazie să vă (re)amintiţi cel puţin de testul Papanicolau şi de palparea sânilor pentru a simţi orice neregularitate ori zonă dureroasă.Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Mirela Baron / 9 February 2011 14:45

  Mersi pentru avertismentul atit de grijuliu!
  Cancerul mamar sau orice alt fel de cancer sunt dupa parerea mea personala, ca urmare a unei informatii aprofundate, ce e drept si o multime de date acumulate din initiativa proprie, pe o perioaada cind lucram in nouazeci si noua la suta de cazuri, cu paciente, deci persoane feminine, sunt o problema ce are ca baza un manunchi destul de complex de fctori. Mai mult de natura holistica decit asa cum disecat ni se sugereaza in diverse articole de sanatate, ca ar avea mai mult cu o predispozitie genetica de-a face , sau cu mediul si schibarile nocive in lant sau cu stari psihice nebalansate etc. Fapt este ca depistarea sa precoce da sanse intradevar de remediu.Totusi, eu cred ca pentru o astfel de depistare e nevoie de timp, interes si curaj.De o dragoste aprofundata pentru noi insine, de dorinta de a ne autodescoperi cu toate partile pozitive si negtive, cu lumini si umbre.
  Aceasta boala nu este mai periculoasa decit alte multe dereglari de sanatate.Doar societatea si unele medii incerca so o ridice la grad ‘mitologic’!Sigur ca industria farmaceutica care vinde la preturi exorbitante, produsul cu numele atit de cunoscut -chemoterapie-, nu este interesata sa piarda din ‘clienti’! Fapt pentru care, adevarate statistici despre un tratament folosit fara rezultate cu adevrate performante, de aproximativ saizeci de ani, nu este cu adevarat publicat in mare tiraj sau nu i se acorda suficienta atentie.In schimb afacerea cu ‘frica’ este extraordinar de bine vinduta , acolo unde prinde si radacini sau audienta.Asadar…, din o suta de cazuri de imbolnaviri , patru dintre ele au dau randament in tratamentul mai sus mentionat. Aceasta simpla ‘ecuatie matematica’ ne arata nu ca nu ar trebui in cazul in care ne-am imbolnavi sa nu credem intr-o insanatosire !Ci mai mult ne invita sa analizam lucid ce vrem DEFAPT SA CREDEM! Tema preventiei ocupa de aceea in mod cert un loc primordial, impreuna cu o analiza pe cont propriu a starii fizico-psihico-sufletesti.Nu o data, printr-o acerba dorinta de a ne schimba viata, mediul de desfsurare, gindurile si telurile, au fost atinse rezultate performante de insantosire precum o mare autoare si mediu,D-na Luise L.Hay a reusit, invingind aceasta boala printr-o metoda unica de autosugestie, ieftina si la indemina oricui !:)
  De aceea consider ‘Un bine’ la adresa tuturor oamenilor aceasta initiativa, atita timp cit nu este transformata intr-o campanie de ‘infricosare’,care ar avea exact efectele adverse !
  Informatia este buna ..insa hotaririle si responsabilitatile tot singuri trebuie sa avem curajul sa ni le asumam, neasteptind ca niste ‘zei in alb’ sa ne salveze de la ‘pieire’! 🙂

  In acest context imi permit sa inchei spontan cu o maxima: “Faca-se voia Ta!” 🙂

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro