Vrei să înveţi? Lasă studiul şi dă un test!

23 January 2011

Potrivit unei cercetări recente, a da un test nu este deloc doar un mecanism pasiv de a evalua cât de mult ştie cineva într-un anumit domeniu. Te ajută să înveţi, fiind o tehnică de studiu care funcţionează mai eficient decât altele.

Cercetarea, publicată pe 20 ianuarie în Journal Science, a tras concluzia că elevii sau studenţii care au citit un paragraf, iar apoi au dat un test care le cerea să-şi reamintească ce citiseră, au reţinut cu 50% mai mult din informaţia citită la o săptămână după test, decât cei care au folosit două alte metode.

Una dintre ele – studierea repetată a materialelor, e familiară aproape tuturor studenţilor care tocesc înainte de examene. Cealaltă – trasarea unor diagrame detaliate – e preferată de mulţi profesori pentru că îi sileşte pe studenţi să facă diverse conexiuni între chestiunile studiate. Aceste metode populare dau studenţilor iluzia că ştiu materia mai bine decât o ştiu de fapt, susţin cercetătorii.

Cine a terminat liceul în America ştie că metoda cu testul după lectura unui paragraf era folosită de zeci de ani, doar că nu se decretase oficial cât este de eficientă. Tu ai încercat vreodată această metodă?  

 Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro