Zeama de murături – noul energizant al sportivilor americani

2 December 2011

Este amuzant cum vine din urmă ştiinţa americană cu confirmările pentru câte ceva despre care în alte părţi ale lumii, mai sărace în resurse pentru cercetare, se ştia demult că face minuni.

Este şi cazul lichidului  în care  castraveciorii, gogonelele, arpagicul, conopida, ardeii, morcovul, ţelina ori varza se transformă toamna în delicioasele murături şi căruia noi îi spunem “moare”. Sodiul şi alţi electroliţi pe care sportivii de performanţă îi pierd prin transpiraţie în antrenamentelor şi al  meciurilor, sunt înlocuiţi mult mai rapid dacă, în loc de apă ori alte băuturi special create pentru ei, aceştia beau “suc” de murături.

Studiile făcute anul trecut au arătat că rehidratarea şi dispariţia crampelor de efort s-au petrecut în doar 85 de secunde, de două ori mai rapid decât în cazul sportivilor care au băut altceva. De aceea zeama de murături a devenit preferata atleţilor americani care o consideră însidpensabilă pentru obţinerea performanţei. Ca urmare, Brandon Brooks, fondatorul Pinkle Juice, nu poate face faţă cererii de pe piaţă. Ce-ar fi oare ca un întreprinzător român să îi dea o mână de ajutor, ca la murături chiar ne pricepem. 🙂Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro