Ce le doare mai tare pe femei după

14 June 2015

Oana RădeanuCe le doare pe femei mai tare după ce o relaţie cu un bărbat a luat sfârşit? Suferă mai mult pentru că i-au permis să intre la ele în minte, în suflet ori în chiloţi? Poate că depinde de cum s-a sfârşit relaţia… Una e să părăseşti şi alta să fii părăsită. Dar când toate vorbele s-au înecat în amar, când becurile veiozelor s-au ars de la atâtea nopţi cu “de ce, de ce, de ce?”, când sufletul se primeneşte după ce a zăcut aproape mort mult timp, când ochii nu mai văd limpede de la atâtea scene de tandreţe derulate în minte pe “repeat”, după ce femeile trec de la furie la auto-compătimire, apoi la ură şi resemnare, ajung într-un final şi la acceptarea greşelilor.

Şi atunci îşi dau seama că a fost o greşeală şi încearcă să se privească pe ele cu suficientă îngăduinţă încât să nu îşi mai dorească să dispară de pe faţa Pământului …

Căci greşeala pare de neiertat: ele au permis ca lucrurile să înceapă, să continue şi mai ales să se termine aşa. Şi tot nu am răspuns la întrebare …

Le doare pe femei că l-au lăsat să le intre în suflet? Să vadă ce le face atât de uşor de distrus ori ce visuri le fericesc inima? Să vadă cât de singure se simt uneori, deşi e plin de chipuri în jurul lor? Ori poate mai tare arde rana de a-i fi lăsat să le intre în minte? Căci acolo le-a aflat spaimele cele mai dureroase? Și tot acolo el a învățat cele mai măiestrite vorbe cu care a obținut mereu de la ele ceea ce și-a dorit?

femeie nefericită

Pe alte femei le doare cel mai tare că au lăsat un el să le intre în chiloţi… De ce? Pentru că în chiloţi el poate ajunge numai după ce trece de inimă şi minte, şi asta înseamnă că şi ultimul bastion a fost cucerit fără cale de întoarcere. Și pentru că niciodată nu e vorba doar despre aşternut… Poate că întotdeauna e mai mult, chiar şi pentru cele mai mari amatoare de “free love”.

Şi dacă aşa stau lucrurile, toate femeile acestea merită să sufere. Indiferent de “poarta” care doare mai tare, aceste femei îşi merită soarta. Merită să înţeleagă că de multe ori doar îşi închipuie că sunt îndrăgostite. Li se cuvin toate lacrimile ce le vor înăspri faţa pentru a pricepe că nu trebuie să se agaţe de vreun el, dacă intuiţia le spune că ceva e în neregulă. Femeile de felul acesta trebuie să sufere dincolo de orice urmă de îndoială ca să ştie cine sunt şi ce pot ori ce reprezintă cu adevărat. Femeile acestea trebuie să iasă din joc la primul fault intenţionat pe care l-au suferit, căci el nu maschează altceva decât începutul unei serii lungi de astfel de lovituri în plinul sentimentelor. Femeile descrise mai sus trebuie să sufere. Din întrebările, acuzele şi iertările lor vor învăța să îl recunoască pe cel care va ști pe ce poartă să intre, cât să zăbovească acolo și mai ales când să nu plece. În drumul acesta vor afla despre ele mai multe lucruri decât în toate clipele de seninătate. În felul acesta nu se vor pierde pe ele însele. Şi să nu te pierzi pe tine va conta întotdeauna mai mult decât cine îţi intră în minte, în inimă sau în… chiloţi.

Pe Oana o găsiți și aici.



Citiţi şi

Call Me By Your Name – un film după vizionarea căruia m-am simțit vinovată

Viața

Ținute pentru domni, în funcție de geaca purtată

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Me2 / 24 September 2017 17:48

    Aceste femei care chiar trebuie sa sufere au intotdeauna o alta ordine, primii sunt chilotii cei in care il lasa pe acel el sa intre, de fapt chiar ele constient il atrag acolo fara a se gandi la repercursiuni, la persoane colaterale care ar avea de suferit, la ceea ce ar putea distruge.Acest tip de femei isi merita suferinta pentru ca egoismul lor este fara margini, nu le pasa decat de propria placere si atat.Sunt femei care vor duce aceasta povara toata viata, nu vor putea nicicand sa uite, sa fie linistita, sa se schimbe.Sunt femei care vor plati pentru mizeria facuta, vor plati cu linistea, moralitatea si fericirea lor pentru clipa in care l-au lasat sa le intre in chiloti nestiind ca in viata si in suflet nu le va ramane niciodata pentru ca el isi dorea inca una ca ea pe lista.

    Reply
  2. Cristi R. / 22 April 2016 22:00

    Ce le doare mai tare pe femei după?
    Faptul ca numai se simt unice.

    Reply
  3. magnea / 29 July 2015 2:20

    chiloți și baliverne? sau baliverne și chiloți? aceasta-i întrebarea…

    Reply
  4. Demetrescu Ioan Mihail / 15 June 2015 23:35

    Nu am spus nimic despre minte , despre suflet, despre chilotii femeilor . Dar am gresit ! Caci ordinea ce i se pare fireasca Oanei Radeanu , si anume aceasta : suflet , inima iar numai si numai la sfarsit chiloti , e atat de inselatoare …As spune ca mai adesea se intra in chiloti ( folosesc termeni consacrati , se poate spune si bikini …etc ) , cu voia femeii fara a-si supune mintea ori sufletul la grele incercari ce i-ar istovi puterile ramase pentru placerile cele mai de pe urma ….Asadar , de prin chiloti adunate si la lume ca sa nu miroasa prea tare , parfumate , marca inregistrata , R.O.

    Reply
  5. Demetrescu Ioan Mihail / 15 June 2015 23:12

    “dacă intuiţia le spune că ceva e în neregulă.””Femeile acestea trebuie să iasă din joc la primul fault intenţionat pe care l-au suferit, căci el nu maschează altceva decât începutul unei serii lungi de astfel de lovituri în plinul sentimentelor.”
    Am dat doar doua citate ….Iubeste si iarta ! Daca mai poti ! Mereu despre “intuitie “? Oare numai aceasta este arma cu care femeile se “lupta cu “atrocitatile ” barbatilor ?
    https://youtu.be/n7LfPj-6C6o
    Ramai cu bine , Oana Radeanu .Ne vom mai auzi prin intermediul articolelor tale ….

    Reply
  6. Ramona / 14 June 2015 17:34

    Magnific ! Oana, si eu fac parte din categoria femeilor care “trebuie” sa sufere intai ca sa se regaseasca pe ele insele sau, mai corect spus, sa-si descopere forta interioara.
    Sunt de parere ca, desi unii isi plang neincetat de mila, suferinta te formeaza ca om, iar fericirea/absenta nefericirii este doar un moment de respiro intre doua suferinte. Sau le putem numi academic lectii de viata cu finalul pe care il doreste fiecare. Unii/unele raman in compromis, altii/altele aleg sa invete din asta si sa mearga mai departe. Viata nu este o destinatie anume, ci calatoria in sine. Si schimbam trenuri, autobuze, metrouri, avioane, masini de lux pana-ntr-acolo. Depinde ce poate si vrea fiecare.

    Reply
    • Oana Radeanu / 14 June 2015 21:16

      Frumos spus!

      Reply
      • Lora / 15 June 2015 15:34

        Desigur. Aprecierea ,,frumos spus” vine exclusiv pentru ca respectiva cititoare va impartaseste viziunea aspra si usor sinistra asupra necesitatii suferintei. Nu ma mir intr-o tara preponderent patriarhala cum este Romania in care, de ex, victima unui viol, tot ea este vinovata. Drept pt care si in dragoste femeia (asa cum o descrieti si o vad eu din articolul dvs) TREBUIE (phuuui!) sa sufere.

        Suferinta POATE sa aiba un sens in orice experienta a vietii. Fiecare insa isi traieste propria experienta in felul propriu. Nu inteleg tonul sententios, ingamfat si crud in care ati scris articolul. Chiar daca el se refera la, dupa cum ziceti, o anumita categorie de femei.

      • Ramona / 15 June 2015 17:13

        Draga doamna Lora, fiecare are dreptul la o opinie. Dvs. ca orice alta fiinta umana aveti liberul arbitru, nu sunteti de acord cu ideile enumerate, treceti mai departe cu eleganta. Daca autoarea a folosit un ton tendentios si crud, pe al Dvs. l-ati analizat ?Noroiul cu care aruncati in autoarea articolului “sinistru” nu va face cinste. Inca un raspuns in aceeasi nota ca si precedentul nu va aduce lauri, ci doar denota aroganta exacerbata. In aceste circumstante, nu stiu cine e mai ingamfat, autoarea totusi nu a generalizat. Deci, simtiti-va libera sa nu suferiti, daca nu doriti sa o faceti.

        O zi cat mai frumoasa !

  7. Lora / 14 June 2015 16:33

    Ce articol stupid. Scris, daca nu din prostie, cel putin cu rautate. Ce inseamna sintagma ,,femeile acestea trebuie sa sufere…”? Ce-i cu scriitura asta sadica, ce dezvaluie o viziune medievala/inapoiata/idioata asupra femeii si relatiei de cuplu? Sugestie: doamnelor, domnilor moderatori ai site-ului, puneti un pic si propriul discernamant la lucru cand publicati aberatii de-astea.

    Reply
    • Oana Radeanu / 14 June 2015 17:02

      Stimata Lora,
      Articolul nu este scris nici nici prostie, nici din rautate. Este scris din punctul de vedere al unei femei care a facut, la un moment dat in viata, parte din categoria femeilor descrise aici. Mai mult decat atat, am prietene femei care s-au regasit de-a lungul timpului in astfel de situatii, asadar scriu in cunostinta de cauza. Si nu am generalizat, folosind termeni de tipul “toate femeile” pentru ca nu cunosc intreaga populatie feminina. Daca dvs. nu ati retinut nimic din mesajul de final, subliniat intentionat cu scopul de a releva urmarile constructive pe termen lung ale suferintei in care nu femeile se vara intotdeauna singure, insa din care cu siguranta ies prin propriile puteri, inseamna ca ati citit dvs. articolul cu idei gata formate, iar pentru asta niciun autor nu poate fi acuzat.

      Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro