Concurs cu cărți și un bonus pentru periculoasele care citesc: cod de reducere de 45% la editura Corint!

1 February 2022

Pe 1 februarie 1671 s-a născut, la Cremona, lutierul italian Francesco Stradivarius (m.1743) și ce zi mai potrivită să organizăm un concurs în care puteți câștiga romanul Fiica lutierului oferit de Editura Corint. Avem patru volume de dăruit. Știm că vă veți bucura. “Când femeile nu vor mai citi, romanul va muri” credea în 2005 scriitorul Ian McEwan. Și noi credem la fel. De aceea ne interesează atât de mult să vă înlesnim accesul la cărți valoroase, indispensabile.

Francesco Stradivarius

Pentru a câștiga unul dintre cele patru volume oferite de Editura Corint vă invităm să vă înscrieți

în perioada 1-6 februarie 2022

pe pagina de Facebook a revistei Catchy cu comentariul

#șieusuntpericuloasă,

 iar noi vom adăuga numerele de ordine. 

Pe 7 februarie, la ora 10:00, vom face extragerea câștigătorilor cu Random.org.

Succes! 

Fiica lutierului, o poveste captivantă și sfâșietoare despre dragoste, curaj și sacrificiu în plină teroare a războiului.

Autor: Sharon Maas

Categorie/gen literar: Historical Fiction & Romance

Traducător: Carmen Ion

Colectie: Corint Fiction

1 noiembrie 1940. Naziștii mărșăluiesc pe străzile pietruite din Colmar. Josef, un lutier evreu, își strânge la piept soția și fiicele, liniștindu-le că totul va fi bine. După numai un an, însă, trei bătăi puternice la uşă în miez de noapte îi răstoarnă lumea fiicei sale, Sarah, în vârstă de şaptesprezece ani.  Fiind cea mai mare dintre surori, ea trebuie să fugă, părăsindu-și familia și străbătând Franța până la Paris, pentru a ajunge apoi la Poitiers. Ca să fie în siguranță, ea este nevoită să-și ascundă identitatea. Dintr-o evreică franceză, Sarah devine o fată germană și speră, în pofida sorții neprielnice, că îi va revedea pe cei dragi la sfârșitul războiului.

Traversând munții, Sarah se confruntă cu primejdii nebănuite, dar reușește să se salveze datorită unui dezertor german, Ralf, întâlnit pe drum, alături de care își va continua călătoria, păstrându-și identitatea secretă. Dar când Ralf va fi capturat, va plăti Sarah prețul suprem, dezvăluind cine este ea cu adevărat?

Recenzii

„O scriitură frumoasă și inteligentă. O poveste minunată, fascinantă, care te prinde de la prima până la ultima pagină… Chiar nu-mi amintesc să-mi fi plăcut atât de mult o carte.” Lesley Pearse

„Sharon Maas nu dezamăgește niciodată! Este una dintre autoarele mele preferate, iar cu această poveste remarcabilă și teribilă despre curaj și dragoste în fața unor primejdii de neimaginat, și-a consolidat locul printre cei mai buni scriitori de ficțiune istorică de astăzi, alături de Anthony Doerr și Kristin Hannah. Recomand cu căldură acest roman extraordinar.” Renita D’Silva

„O ficțiune istorică atrăgătoare, copleșitoare, dar fermecătoare, bazată pe fapte reale despre Colmar, Alsacia și Lorena, ca și despre Rezistența franceză și germană… O poveste crudă și emoționantă, dar necesară… O lectură excelentă.” goodreads.com

Despre autor

Sharon Maas s-a născut în 1951, într-o familie cu un rol politic proeminent în Georgetown, Guyana. A studiat în Anglia, Guyana și, ulterior, în Germania. După terminarea studiilor, a lucrat ca reporter la Guyana Graphic din Georgetown și, mai târziu, a scris articole pentru Sunday Chronicle.

Primul ei roman, Of Marriageable Age, a fost publicat de HarperCollins în 1999. Din 2014, Sharon a publicat zece romane, care poartă cititorii pe continente diferite, în culturi și epoci variate. De la plantațiile de zahăr din Guyana Britanică, la frontul francez din al Doilea Război Mondial, până la bordelurile din Mumbai și orezăriile din India de Sud, Sharon nu rămâne niciodată fără povești pentru cei cărora le place să călătorească lecturând.

***

Și cum la Catchy o veste bună nu vine niciodată singură, iat-o și pe a doua: 

Între 1 și 6 februarie, toate cititoarele catchy au o reducere de 45% la achiziția de cărți* de pe site-ul editurii Corint. 

Codul de reducere este CATCHY45 și se aplică direct în coșul de cumpărături pe www.edituracorint.ro. Pentru comenzi mai mari de 150 de lei, transportul este gratuit.

*Pentru orice colecție, cu excepția titlurilor în precomandă și a celor din outlet, care sunt deja super-reduse.Citiţi şi

De ce sunt singură la aproape 40 de ani? Pentru că îmi permit!

Geanta

Cum să-ţi fie ruşine în public la braţul lui Marilyn Monroe?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro