1-0 pentru bărbați, cum altfel?

6 August 2018

De ce „avantaj” bărbații? Motive evidente: sunt mai puternici, au o forță fizică pe care noi mai greu am putea s-a atingem, poate dacă suntem halterofile doar; știu să se facă „ascultați”, la propriu și la figurat, printr-o simplă ridicare a vocii; numele lor se perpetuează în familie; au mai multe drepturi decât noi, cum ar fi cel de a vedea meciul „cu băieții”, fapt pe care nu îl putem evita, fiindcă neam de neamul lor a făcut așa; ei ne cer mâna și tot ei ne fac să o luăm înapoi; ei sunt cei care propun prima întâlnire, primul sărut și prima noapte de dragoste (că ultima, după fiecare); ei pot veni la orice oră acasă, pentru că depind de un program „de afaceri” sau „de muncă”, doar trebuie să aducă bani în casă, da? Și tot așa…

Însă e un lucru pentru care sunt în avantaj indiscutabil față de noi: ei pot întreține relații s*xuale cu o femeie CHIAR DACĂ NU O IUBESC. Că se numește că „fac dragoste” sau „s*x”, astea sunt nuanțe care țin mai degrabă de felul în care seduc femeia, și mai puțin de adevărata gamă de sentimente pe care o pun în joc. Dacă e vorba de ceva sentimente, până la urmă. Avantaj ei. Întotdeauna în situații din acestea. Femeia e sensibilă din principiu, ea nu poate accepta atingerea vreunui mascul care nu-i stârnește pasiunea, ea nu poate practica s*exul ca pe un meci de fotbal pe maidanul din spatele cartierului, ea chiar participă trup și suflet la toată romanța, și tot ea e cea care va depinde de evoluția ulterioară a relației. Pentru că o femeie „normală” (decentă, cu stimă de sine etc) nu cere și nu se umilește. Așa a lăsat Dumnezeu pe pământ sau poate așa e numai de când e lumea pe pământ, oricum, din totdeauna s-ar putea spune, și asta mai ales în societățile tradiționale. Femeia modernă nu mai ține cont de cutume, ci de hormoni. Dar nu despre ea e vorba acum, ci despre femeile ca mine, ca tine, femeile pe care le întâlnești pe stradă în țara zilelor noastre. Femeia care nu „agață”, nu „deranjează”, femeia care se respectă, femeia care așteaptă. Ea, când așteaptă, înseamnă că iubește. Ei nu așteaptă, ei vor totul atunci când pot și își doresc. Sau când au timp, pierduți printre detalii. Sau când își amintesc de vreo distracție ușoară, la îndemâna lor…

femeie in genunchi barbat

Unul dintre efecte este faptul că femeile apelează mult mai rar sau deloc chiar, desigur, în funcție de tipul de societate în care trăiesc, la serviciile unei „escorte”, la un bordel, mai pe românește. Bărbații au liste lungi și foarte lungi, pe când femeilor nici nu le trece prin cap. Avantaj ei. Pentru unii, lungimea listei e echivalentă cu consistența stimei de sine, iar asta nu are nimic de-a face cu dragostea. Bărbații sunt instinctuali, femeile sentimental-raționale, oricât de paradoxal ar părea. Foarte puțini bărbați știu că o femeie care se dăruiește după asediu nu e o femeie supusă, demnă de milă sau vreo victorie ușoară, ci o femeie care a văzut în el ceva mai presus decât a văzut el însuși. Avantaj: femeia, categoric, cu toate că ea tot victimă rămâne.

Ce e de făcut? Nimic. În războiul sexelor nu există egalitate, oricât de mult ne-am îmbăta cu apă rece. E vorba de niște reguli pe care nu le putem încălca, orice am face. Dar asta nu ne ia dreptul de a privi, din culise, bucuria bărbatului care a câștigat partida și sărută, ca un copil premiant, cupa, ridicând-o în aer ca pe cel mai scump trofeu. Bărbații sunt niște copii niciodată ajunși la maturitate, iar femeia care iubește, chiar dacă e pe locul 2, va ști că, de fapt, n-a făcut decât să cedeze locul pe podium celui care se bucură mai mult de el.

Guest post by Emily

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.

 Citiţi şi

Știi prostiile alea de pe net cu 10 semne că un bărbat nu te vrea? 1) O lasă pe alta gravidă!

Couple.ro ar putea fi sfârșitul lui “No Sex and the City”

De ce este invidiată o femeie

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro