14-15 septembrie, București – WishFest, primul festival dedicat lampioanelor pe apă

17 August 2019

În Thailanda există o tradiție veche de peste șapte sute de ani – în fiecare toamnă, oamenii dau drumul pe apă unor mici lampioane de hârtie, inscripționate cu dorințe și mulțumiri, ce urmează să le ducă rugămințile spre ceruri. Încă de atunci, aceasta este o ocazie de mare sărbătoare, iar lampionale au rămas astfel simbolul noilor începuturi.

Pentru a trimite visurile mai departe către univers și pentru a celebra speranța și bucuria de a trăi, a apărut WishFest, primul festival dedicat lampioanelor pe apă, care va avea loc pe 14 și 15 septembrie, pe malul lacului Floreasca din București.

Îmbinând inspirația tradițională, de poveste, cu un concept nou de eveniment, WishFest aduce la un loc o experiență unică pentru toate vârstele: lansare de lampioane personalizate pe apă, muzică live pe ponton, fructe de mare și pește, gătite cu dichis, băuturi fine, zonă de relaxare cu DJ set, târg cu designeri, plimbări cu vaporașul și ateliere pentru cei mari și mici.

Muzică live pe Lacul Floreasca

Zilnic, între 12:00 – 19:00, vor răsuna muzici funky de la Vinyl, Rum, Tapas and Wine, care aduc cel mai fain spațiu de dans și de socializare, transformând malul lacului într-un petrecere tropicală, unde nu doar muzica se savurează, ci și interacțiunea crește nivelul de serotonină.

Sâmbătă seara, pe scena amenajată pe lac, sunt de ascultat Dimitri’s Bats, proaspătă apariție pe scena indie românească, ce promit doar rock alternativ, nu și lilieci, și Grimus, trupă cu mai bine de 12 ani de activitate și 4 albume de studio, ce au avut au concerte în deschiderea unor mari artiști internaționali precum Queen, Red Hot Chili Peppers, Placebo, Kasabian, Moby.

Iar duminică Pinholes aduc versuri intenționat melancolice și o muzică – pansament, iar FiRMA, una dintre trupele iconice ale rock-ului românesc, la 18 ani de când și-a făcut apariția pe piața muzicală, va lăsa descântecele să învăluie seara.

Activități pentru toată familia

De dimineața și până seara sunt de neratat sesiunile de live cooking cu pește și fructe de mare, pregătite în zeci de feluri de chefi renumiți iar pofticioșii se mai pot delecta și cu dulciuri și înghețată pentru toate gusturile, dar și cu cafea de specialitate și cocktailuri.

Pe lac vor fi organizate plimbări cu vaporașul iar pe mal poate fi vizitat târgul cu produse pentru luat acasă (cosmetice bio, jucării, haine și accesorii de designer) și zonele de activități unde se vor regăsi tatuajele cu henna și codițele colorate, iar baloanele uriașe vor face deliciul celor mici.

Pe toată durata zilei se vor putea personaliza lampioanele realizate de către meșteri din România în cadrul atelierelor de creație (pictură, scriere creativă, handmade) iar la lăsarea serii, se vor lansa pe lac lampioanele personalizate, care să trimită visurile și dorințele către cerul de toamnă.

Wishfest este un eveniment responsabil, cu grijă față de mediul înconjurător și toate măsurile pentru a-l proteja au fost luate – toate lampioanele sunt create manual din materiale biodegradabile (hârtie de orez și lemn) iar seară de seară, o echipă dedicată va igieniza malurile și suprafața lacului.

Detalii despre program și activități se pot vedea pe https://wishfest.ro/ și pe FB: WishFest-Festivalul-Lampioanelor-pe-Apă.Citiţi şi

A III-a ediție a WishFest, festivalul lampioanelor pe apă, are loc în Capitală, pe 9 și 10 septembrie

Festivalul Vinului Moldovei – peste 200 de vinuri, 8 concerte și un covor tradițional de dimensiuni record

Nu neg rolul terapeutic al înjurăturii și blestemelor, dar…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro