14 octombrie 2023 – Eclipsa inelară de Soare în Balanță și zodiile

14 October 2023

14 octombrie 2023, ora 20:55, ora României: are loc o puternică Eclipsa inelară de Soare pe gradul 21:07 Balanță. Aceasta este formată de Luna Nouă în Balanță în apropierea Nodului Sud lunar pe gradul 24:52 Balanță.

Eclipsa de soare inelară din 26 februarie 2017, fotografiată din Patagonia, America de Sud. Secvența merge de la stânga la dreapta, cu Luna mișcându-se din stânga sus către dreapta jos. Pentru această eclipsă, Luna a acoperit aproximativ 98% din fața strălucitoare a Soarelui, lăsând doar un „cerc de foc” foarte subțire să strălucească încă. În timpul eclipsei inelare din 14 octombrie 2023, inelul va fi mai gros, deoarece Luna va acoperi doar aproximativ 90% din Soare. Foto: prin amabilitatea Jay M. Pasachoff și Christian Lockwood

Așa se va vedea doar din părți ale SUA, Mexicului, Americii de Sud și Centrale. Din România, fenomenul va putea fi observat doar online.

În România, ultima eclipsă inelară de Soare a fost vizibilă în anul 1867, iar ultima eclipsă totală în anul 1999. În anul 2022, în România a fost vizibilă o eclipsă parțială de Soare.

Următoarele eclipse inelare sau totală de Soare vizibile din România vor fi pe 3 septembrie 2081 (eclipsă totală) și pe 23 iulie 2093 (eclipsă inelară). Până atunci, pe cerul României vor mai putea fi vizibile eclipse parțiale, prima fiind în 2 august 2027, când procentul de acoperire a discului solar va fi de 51%. 

Revenim la semnificația acestei eclipse pentru pământeni. 🙂

“Chiar dacă Luna Nouă este asociată cu noi începuturi, această eclipsa formată cu Nodul Sud în Balanță poartă teme destinate legate de eliberare, pierderi, renunțări, sfârșituri, revolte sociale, provocări, spiritualitate, vindecări.

Modelele, tiparele vechi, în special în relații, asocieri, aplicarea legii, finanțe (Balanță) ar trebui să se schimbe.

Această eclipsă de Soare

  • poate aduce schimbări dramatice legate de lideri, oameni aflați în poziții de putere și influență
  • aduce un moment perfect pentru a contempla ce înseamnă „o relație ” pentru fiecare dintre noi. Cu Eclipsa de Soare în Balanță,  un semn ce aduce în atenția noastră parteneriatele, uniunile, judecățile, echilibrul și armonia, vom fi cu toții obligați să analizăm relațiile pe care le-am creat în viață noastră. Aici nu vorbim doar de relația cu ceilalți, ci și de relația cu noi înșine, cu banii, cu muncă noastră, cu familiile noastre. Pentru a avea relații sănătoase, trebuie să ne simțim bine, împliniți și compleți în interiorul nostru. Nu putem da dintr-o ceașcă goală și nu ne putem aștepta ca alți oameni să ne bucure, dacă nu ne simțim bine cu noi înșine. În mod similar, nu ne putem aștepta să fim soluția la problemele cuiva, nici nu putem cere altor persoane să ne rezolve problemele și să ne îndeplinească dorințele: aceasta este o povara prea mare pentru cineva. Cultivarea unor relații echilibrate cu noi înșine și cu ceilalți este o lucrare continuă care nu se încheie niciodată.

Cu această energie puternică a Balanței, avem șansa de a face schimbări importante în viața noastră, în relația cu noi înșine, dar și cu ceilalți. Balanța este despre armonie și pace și este cel mai bun timp să învățăm să facem pace cu cei din jurul nostru și să stabilim mai multă armonie în mediile noastre, să stabilim un sentiment de ordine și echilibru în viața noastră și să recunoaștem valoarea parteneriatelor.

Să folosim acest moment pentru a lucra la acele domenii ale vieții noastre care necesită o atenție specială – relații, carieră, muncă, sănătate, finanțe, creșterea profesională sau pur și simplu menținerea armoniei în mediul nostru. Eclipsa de Soare încurajează, de asemenea, ruperea și încheierea relațiilor care au devenit toxice sau nu sunt benefice pentru noi.

Dacă această eclipsă ar putea vorbi, ne-ar încuraja să ne simplificăm viața. Ne-ar spune: “încearcă să vezi ușurință în orice povară care cântărește asupra ta, încearcă să râzi de situație, dacă poți. Iartă-te, eliberează-te de orice se simte greu pe umerii tăi. Simplifică gândirea și procesele de gândire. Permite energiilor cosmice să radiaze prin ființa ta și în tot ceea ce se simte complicat în viața ta.”

Toate problemele care ne frânează sau ne împiedică să ne ducem la îndeplinire destinul nostru sunt evidențiate și suntem ajutați să le dăm deoparte, să le eliminăm. Eu zic că este de bine, o eclipsă chiar nu ne vrea răul, noi suntem cei care ne facem rău insistând asupra unor lucruri, oameni care ne frustrează, ne obosesc, uitând astfel de rolul nostru aici.

Eclipsele fac ca lucrurile să nu mai funcționeze în modul în care ne așteptăm. Eclipsele aduc o criză într-un domeniu de viață (asta în funcție de harta natală a fiecăruia) și care trebuie rezolvată. Nu există nici o garanție că schimbările vor fi permanente sau pozitive doar că ele trebuie să se întâmple. Să îmbrățișăm aceste vibrații cosmice transformatoare care ne conduc către un nou capitol al vieții noastre.

Influență majoră a acestei energii va fi asupra semnelor cardinale: Berbec, Balanță, Rac, Capricorn, mai ales pentru cei născuți în apropierea datei de 14 plus minus trei zile, dar și pentru cei care au planete personale, ascendentul, casa carierei, casa partenerului, destinul în aceste semne cardinale.”

Eclipsa inelară de soare în Balanță și zodiile

Mulțumim, Adriana Tudosă!Citiţi şi

Eclipsa de Lună în Balanță din 25 martie 2024, ora 9:00 (horoscop)

Venus în Pești (11 martie – 5 aprilie 2024) – de ce atragi toate privirile

10 martie 2024, ora 11:01, Lună Nouă în Pești (horoscop)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro