16 predicţii tâmpite făcute de oamenii inteligenţi

5 May 2016

Oameni inteligenţi, faimoşi pentru viziunile şi inovaţiile lor extraordinare au făcut, totuşi, la un moment dat, predicţii cât se poate de stupide. Cel puţin aşa ni se par acum, privite din perspectiva prezentului.

crystal-bill-664x374

„Nu vom face niciodată un sistem de operare de 32 de biţi.” (Bill Gates)

„Nu există niciun motiv pentru care cineva şi-ar dori să aibă un computer acasă.” (Ken Olson, preşedinte şi fondator al Digital Equipment Corp)

„Practic, nu există nicio şansă ca sateliţii de comunicaţii să poată oferi servicii mai bune de telefonie, televiziune şi radio pe teritoriul Statelor Unite.” (T. Craven, comisar FCC, în 1961)

„Cum să faci un vas să navigheze împotriva vântului şi a curenţilor aprinzând un foc sub punte? Vă rog să mă scuzaţi, nu am timp să ascult o asemenea prostie.” (Napoleon Bonaparte)

„Nicio rachetă nu va fi capabilă vreodată să părăsească atmosfera Pământului.” (New York Time, în 1936)

„Este imposibil ca maşinile mai grele decât aerul să poată zbura.” (Lord Kelvin, matematician şi fizician britanic)

„Probabil că aspiratoarele nucleare vor fi o realitate în 10 ani.” (Alex Lewyt, preşedinte al companiei de aspiratoare Lewyt Corp., în New York Times, în 1955)

„Energia produsă de spargerea atomului este foarte slabă. Cine se aşteaptă la descoperirea unei surse de energie din transformarea acestora atomi bate câmpii.” (Ernest Rutherford)

„Nu există nici cel mai mic semn că energia nucleară va putea fi obţinută vreodată. Asta ar însemna ca atomul să fie spulberat oricând dorim.” (Albert Einstein)

„Cinema-ul e puţin mai mult decât un moft. E dramă conservată. Ceea ce spectatorii îşi doresc să vadă, de fapt, sunt oameni în carne şi oase, pe scenă.” (Charlie Chaplin)

„Americanii au nevoie de telefonie, dar noi nu, pentru că avem o mulţime de mesageri.” (Sir William Preece)

„Trebuie să mărturisesc că imaginaţia mea refuză să vadă submarinele făcând altceva decât sufocând-şi echipajul şi înaintând greoi prin mare.” (HG Wells, romancier britanic, în 1901)

„Niciodată nu se va construi un avion mai mare.” (un inginer de la Boeing, după primul zbor al unui 247, un avion cu motor dublu care transporta 10 oameni)

„Prosteala cu curentul alternativ este doar o pierdere de timp. Nimeni nu-l va utiliza vreodată.” (Thomas Edison)

„Când expoziţia de la Paris (din 1878) se va închide, lumina electrică se va închide şi ea şi nu vom mai auzi vreodată despre ea.” (Erasmus Wilson, profesor la Oxford)

„Cutia muzicală fără fir nu are nicio valoare comercială. Cine ar plăti pentru un mesaj trimis nimănui în concret?” (asociaţii lui David Sarnoff răspunzându-i acestuia la solicitarea de a investi în radio, în 1921)

Aşadar, oricine poate greşi, chiar și geniile, însă nevoia de a merge mai departe include şi punerea la îndoială a propriilor păreri, mai ales că nu puţine se dovedesc ulterior a fi fost eronate… Totul trebuie pus la îndoială, nimic nu este imposibil.Citiţi şi

Începutul unei noi ere cu telescopul spațial James Webb

Volodimir Zelenski, de la actor la președinte

Paris: premieră teatrală cu Laetitia Casta în rolul pianistei Clara Haskil

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro