5 tipuri de cămăși bărbați pe care ar trebui să le ai în garderoba ta

15 September 2021

În lumea modei există multe articole vestimentare de bază pe care trebuie să le avem în garderoba noastră. Un costum formal bun, un sacou, pantaloni de pânză, jeans, un palton, o jachetă, desigur, un număr mare de tipuri de cămăși. Când vine vorba de cămăși bărbați, a avea doar una nu este suficient. Există prea multe stiluri și modele special concepute pentru fiecare ocazie și moment, deci este vital să o avem întotdeauna cea potrivită.

Tipuri de cămăși bărbați de bază

Dacă doriți să aveți o garderobă completă și pregătită pentru orice angajament, eveniment sau întâlnire care vă vine în cale, este necesar să aveți unul dintre aceste tipuri de camasi pe care le prezentăm mai jos:

Cămăși pentru costum

După cum sugerează și numele, acestea sunt cămășile special concepute pentru a fi utilizate cu costume specifice, cum ar fi cămășile de smoching, caracterizate prin nasturi mici negri sau albi și un guler de papion. Același lucru este valabil și pentru cămășile plisate din față, care sunt, de asemenea, speciale pentru costumele formale. Și rețineți acest lucru, pentru a nu face niciodată greșeala de a le purta în ocazii casual sau informale.

Cămăși formale

Cămășile formale sunt cele mai frecvente pe această listă. Acest grup ar putea include clasicele cămăși albe, albastre sau gri pe care le aveți cu siguranță în dulap. Dar, cum să diferențiem o cămașă formală de una casual? Cămășile formale sunt de obicei realizate din in sau din bumbac 100%. Un alt punct cu care poți identifica o cămașă formală este cu manșeta mânecilor. Manșeta franceză, potrivită pentru utilizarea butoanelor, va fi întotdeauna formală.

Cămăși croite

În domeniul croitoriei, cămășile sunt un mare favorit. Aici poți fi complet sigur că vei purta o cămașă care să îndeplinească toate cerințele tale. Uitați de dimensiunile supradimensionate sau de țesăturile de calitate slabă. Cămășile croite pot fi de orice stil, așa că le poți purta atât în ​​ocazii formale, cât și informale, în funcție de croitorie. Cel mai important lucru va fi întotdeauna personalizarea. O cămașă croită este un lux pe care fiecare bărbat ar trebui să și-l permită din când în când, așa că depinde doar de dumneavostră să decideți ce linie de stil urmează să solicitați.

Cămăși pentru birou

Cămășile pentru birou pot fi destul de asemănătoare cu cele formale, dar aici putem avea o gamă puțin mai largă de țesături și imprimeuri. La fel ca pentru evenimentele formale, culorile neutre și simple vor fi întotdeauna mai bune, iar pentru birou sau pentru momente mai casual, este valabil să încurajați utilizarea țesăturilor groase. Același lucru este valabil și pentru printuri sau modele. Încercați modele mici sau medii în nuanțe similare fundalului pentru un aspect mai relaxat, dar profesional. Printurile mai mari și mai colorate ar trebui purtate casual sau în zilele de lucru mai puțin formale.

Cămăși de zi cu zi

Crezi că poți purta cămăși bărbați casual precum porți tricourile? Mare greșeală. Cămășile informale ar trebui să urmeze aceeași linie a tuturor celor precedente, dar într-un stil mult mai casual. Aici vorbim despre cămăși din denim, cămăși cu mânecă scurtă sau textile speciale. Sunt acele modele pe care le poți purta cu ușurință într-o seară cu prietenii. La fel ca și cămășile formale, acest tip de cămașă își are timpul și locul de folosit, deci nu ar trebui să le confundați niciodată cu celelalte.

Cămășile sunt pentru bărbați cum sunt rochiile pentru femei. Sunt elemente de bază în garderoba unui domn cu stil și te pot salva dintr-o mulțime de situații în care nu știi cu ce să te îmbraci. Există foarte multe tipuri de cămăși din care puteți alege și trebuie să știi pe care să o porți și unde. Încearcă să ai mai multe stiluri de cămăși în dulap în așa fel încât să fii mereu pregătit pentru orice tip de eveniment.Citiţi şi

Cum știți când este momentul să vă înlocuiți cămășile

Mie, una, nu mi-ar trebui, de-ar fi să mor fată bătrână!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro