7 ianuarie 2023, Lună Plină în Rac – schimbări binevenite

7 January 2023

Luna pe gradul 16:22 Rac în opoziție cu Soarele pe gradul 16:22 Capricorn (faza de Luna Plină în Rac) ne cere să găsim un echilibru între familie, neam, rădăcini, trecut, sensibilitate și carieră, viață socială, responsabilități de lungă durata, autorități, rigiditate.

Dacă Racul guvernează viață privată, nevoile familiei, îngrijirea copiilor, mama, securitata căminului, Capricornul, pe cealaltă parte, guvernează viață profesională, instituțiile politice și manageriale pe scară largă, poziția și puterea socială, autoritățile.

Dacă Racul vorbește despre naștere, viață, securitatea dată de o familie, părinți, originea noastră, Capricornul este timpul, moartea, înghețul, aparenta încremenire a vieții, securitatea dată de un loc de muncă.

Ambele semne ne vorbesc despre siguranță, securitate, responsabilități, dar într-un mod diferit. Racul este conducătorul vieții de familie – copii, părinți, cămin, îngrijirea copiilor, nașteri, fobii și temeri, natură emoțională, sprijin emoțional, tradiții, nostalgii. Dincolo de aceste legături de familie, această energie vorbește despre suflet, despre stabilitate interioară, despre acel loc care ne da siguranță și pe care îl putem găsi în interior. Acel loc care este cu adevărat casa noastră și nu are nimic de-a face cu casă în care trăim.

Această lunație poate oferi perspective valoroase asupra vieții noastre interioare, asupra relațiilor de familie, asupra îngrijirii bebelușilor și copiilor, asupra relației cu părinții și bătrânii noștri. Oferă o oportunitate unică de a finaliza sau îmbunătăți proiectele începute cu șase luni în urmă când a fost Lună Nouă în Rac (29 iunie 2022) sau cu două săptămâni în urmă când a fost Lună Nouă în Capricorn. Este un apogeu, un punct critic, un punct de ruptură sau o șansă de a ne elibera de tot ceea ce ne destabilizează emoțional, de tot ceea ce nu ne mai servește. Cum Racul este sentimental, intuitiv și orientat către familie, ar trebui să ne lăsăm ghidați de intuiția noastră – vocea sfântă din noi. Ar trebui să ne axam mai mult pe nevoile noastre emoționale și să explorăm cum unele dintre cele mai apropiate și îndepărtate atașamente ale noastre, în special cele legate de cei dragi, ne împiedică sau ne ajută creșterea și echilibrul nostru.

Racul ne amintește cât de vulnerabili suntem și de ce aceasta este de fapt o putere, nu o slăbiciune. Să folosim acest timp pentru a rezolva durerile de lungă durata, în special cele cauzate de familie.

Luna plină în Rac (Luna în Rac în aspect de opoziție provocator cu Soarele în Capricorn) activează axa III-IX, o axa în care stau față în față (dar la distanță) mintea practică, experiențele pământești și mintea mare, experiențele care lasă materialul și îmbrățișează cunoașterea spirituală.

Putem primi ghidări importante prin gânduri spontane, prin vise, prin fel de fel de simboluri. O Lună Plină în casa a IX-a va aduce descoperiri spirituale bruște care ne vor oferi o viziune mai clară asupra viitorului nostru. Poate oferi o înțelegere complet nouă a vieții însăși. Apar informații prețioase legate de străinătate, negocieri în străinătate, învățământ superior, legislație, funcționarea sistemului judiciar, religie, comerț cu țări străine. Adevărul unor fapte din trecut face parte din limbajul astrologic al acestei lunații. Casa a IX-a este, de asemenea, cunoscută sub numele de „Casa credinței, înțelepciunii și închinării divine”, iar Luna Plină în Rac ne predică despre o rugăciune simplă care ne salvează, ne vindecă, ne mângâie, ne înalță: ”Cred, Doamne! Ajută necredinței mele.”

Uranus retrograd în Taur (trecut, pași imprevizibili din trecut, să găsim noi soluții la vechile probleme, să gândim dincolo de imaginabil) este planeta mediatoare a opoziției Lună în Rac – Soare în Capricorn.

Această susținere astrală ne poate oferi schimbări binevenite și noi modalități inovatoare de a gestiona orice situație în curs care a atins un punct de fierbere.

Putem fi mai curioși, mai adaptabili și mai deschiși la abordările diferite, mai ales în ceea ce privește modul în care relaționam cu ceilalți, în special cu membrii familiei, cu o rudă dominatoare și toxică. Lucrurile tind să meargă diferit decât ne așteptăm, dar trebuie să ne bucurăm de noutăți, de surprize.

Luna în Rac este plină, plină, plină de lumina Soarelui în Capricorn și care îl are foarte aproape pe Mercur retrograd în Capricorn început pe 29 decembrie 2022. Această lunație este o șansă de a vedea în oglinda retrovizoare punctele nevralnice din trecut.

Mercur unit cu Soarele marchează punctul de jumătate al lui Mercur retrograd. Acest aspect astrologic cazimi (o planetă care se află la 17′ de Soare, este considerată a fi “în inima Soarelui”) face ca planeta comunicării să fie regenerată de razele soarelui, facilitând procesarea eficientă a planurilor, gândurilor și ideilor noastre.

Ideile și conversațiile care au loc astăzi pot fi puncte de cotitură importante și care pot fi puse în practică după 18 ianuarie, când Mercur termină mișcarea retrogradă.

Citiți și Horoscopul pentru Luna Plină în Rac din 7 ianuarie 2023

O Lună Plină ne ghidează întotdeauna să ne eliberăm de toate emoțiile negative. Purificați-va energia și cereți ghizilor spirituali sau sinelui vostru superior să va elibereze de orice energie care va face rău. Fiți blânzi cu voi și concentrați-va asupra modului în care va puteți iubi și susține pe voi înșivă. Când devii cel mai mare fan al tău nu există nici un munte prea înalt (Capricorn) pentru a-l urca. Este cel mai bun moment care ne permite să ne concentrăm asupra bunăstării minții, corpului și spiritului nostru, căci aceasta este singură cale prin care putem fi în echilibru, și așa, găsim drumul către piatra pe care să stăm în siguranță.

La Mulți Ani!

Să fiți binecuvântați!

Mulțumim Adriana Tudosă!Citiţi şi

Luna Plină în Gemeni din 8 decembrie 2022 – continuăm pe drumul pe care ne aflăm sau luăm o cale nouă?

18 ianuarie 2022 – Luna Plină în Rac: fiecare sfârșit aduce un nou început

Horoscopul lunii ianuarie 2021

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro