8-10 mai, Prod – Transylvania Horse Show 2015

6 May 2015

Între 8 și 10 mai, în satul Prod, comuna Hoghilag, la doar 16 km de Sighișoara, într-un cadru idilic recomandat de ghidul “Lonely Planet” ca fiind ideală pentru călărie, se va desfășura a cincea ediție a celui mai cunoscut concurs hipic internațional – Transylvania Horse Show. 45 de tineri călăreți cu vârste între 18 și 28 de ani veniți din 14 țări vor concura la cele trei secțiuni oficiale – Concursul Internațional Universitar – Cupa Națiunilor pentru Studenți (AIEC Student Riders Nation Cup – România 2015), Concursul Complet Internațional (CCI 1*) și Concursul Complet – categoria Novici și PreNovici.

Afis THS2015

În cadrul primei secțiuni, 48 de cai sunt puși la dispoziție de către organizator, iar concurenții au la dispoziție doar cinci minute pentru a se acomoda cu aceștia înainte de a intra pe traseu. Doar pentru această probă, organizatorul a testat un număr foarte mare de cai de sport aparținând celor mai mari cluburi ecvestre din țară. Caii trebuie să fie foarte bine antrenați și să corespundă standardelor competiționale. Participanții vor concura la două probe: dresaj și sărituri obstacole. Transylvania Horse Show a primit premiul “Concursul anului” pentru edițiile 2011, 2012 și 2014 din partea celei mai mari asociații de acest gen din lume – AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers) sub egida căreia se și desfășoară această secțiune.

Sarituri-obstacole

A două secțiune este Concursul Complet Internațional (CCI 1*), ale cărui rezultate vor conta pentru calificarea la Campionatele Balcanice de Probă Completă. Concurenții profesioniști vor avea de parcurs trei probe: dresaj, obstacole și cross-country. Punctul culminant al Concursului Complet Internațional îl reprezintă Cross-Country, probă în care concurenții vor avea de parcurs contra cronometru un traseu dificil, lung de 3600 metri, cu 28 de obstacole naturale precum șanțuri, bazine cu apa, bușteni și alte obstacole din lemn masiv. Această secțiune are drept parteneri oficiali Federația Ecvestră Română (FER) și Federația Ecvestră Internațională (FEI).

Cross-Country_(c)George Isfan

A treia secțiune, Concurs Complet – categoria Novici și PreNovici, se adresează cailor și concurenților în curs de afirmare, cu mai puțină experiență în competițiile ecvestre de probă completă. Traseul de cross-country pentru acesta probă măsoară 2.000 metri pentru Novici, respectiv 700 metri pentru PreNovici, și număra 17, respectiv 12 obstacole naturale. Organizatorii au introdus această secțiune pentru a încuraja sportivii români să se îndrepte cu mai mult curaj spre această disciplină deosebit de spectaculoasă, dar și foarte riscantă.

Cross-Country

Transylvania Horse Show poate fi urmărit pe TVR 1, care va transmite live cele mai spectaculoase probe sâmbătă începând cu ora 16:00 și duminică începând cu ora 14:30. La fel ca și anul trecut, este o premieră pentru România transmiterea televizată a probei de cross – country, telespectatorii având până acum posibilitatea de a urmări de la competițiile ecvestre doar probele de obstacole și dresaj. Spectacolul ecvestru va fi completat sâmbătă cu demonstrații spectaculoase de atelaje cu doi cai susținute de sportivi profesioniști, iar duminică va avea loc și o prezentare de rase de cai.

Veniți la Prod, care puteți, nu veți regreta o secundă! Sporturile cu cai merită din plin atenția și susținerea noastră.Citiţi şi

Țara aleasă pentru colecția Fragonard din 2021 este România – Couleurs Roumaines la Paris

Regina, la 94 de ani

Sighişoara

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro