8 martie – zi de grevă generală a femeilor din SUA

22 February 2017

Marşul femeilor de luna trecută din SUA nu a rămas o acţiune izolată. Organizatorii continuă lupta începută la o zi după investirea preşedintelui Donald Trump cu o grevă generală a femeilor din SUA. Astfel, ziua de 8 Martie, din „Ziua internaţională a femeii” devine „Ziua fără femei”. Prin această iniţiativă, încă o dată, femeile vor să demonstreze că vocea lor nu poate fi ignorată, ele reprezentând o forţă economică, socială şi nu numai.

greva femei 8 martie sua

Pe Instagram, organizatorii anunţă greva femeilor ca o nouă modalitate de luptă pentru iubire şi libertate, pentru susţinerea drepturilor femeilor, ale imigranţilor şi ale minorităţilor sexuale care odată cu administraţia Trump se văd ameninţate.

Organizatorii vor reveni în curând detalii despre grevă.

afiș femei

Până atunci ne putem imagina doar cum ar arăta o țară, oricare ar fi ea, într-o zi în care toate femeile, dar toate, ar intra în grevă. Totală! Peste tot acolo unde au de îndeplinit o sarcină, că e serviciu sau familie în care există și cel puțin un bărbat în putere. Nu mă pot gândi decât că pentru marile blocaje n-ar trebui mai mult de câteva ore din cele 24…

Începem? 🙂

Lăsați vă rog comentarii în care menționați măcar o consecință a unei astfel de greve. Mulțumim.

 Citiţi şi

În mine locuiesc mai multe femei și le iubesc pe toate

Un bărbat sincer

Nu cred așa ceva!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro