A murit Ennio Morricone

6 July 2020

Muzicianul italian Ennio Morricone, compozitor de muzică de film premiat cu Oscar, a murit pe 6 iulie la Roma, în vârstă de 91 de ani, la o săptămână după ce a suferit o fractură de femur.

În 1966, Morricone a compus faimoasa coloană sonoră pentru The Good, the Bad and the Ugly, fapt care i-a adus în 2009 un loc pe Grammy Hall of Fame.

Compozitorul italian a lucrat cu mari regizori printre care s-au numărat Don Siegel, Oliver Stone și Warren Beatty. Dar Oscarul l-a primit în 2016, în urma colaborării cu Quentin Tarantino la realizarea peliculei The Hateful Eight. Atunci a devenit cea mai în vârstă persoană care a câștigat vreodată Oscarul.

La scurt timp după împlinirea vârstei de 90 de ani, Morricone a cântat în ultimul său turneu în iunie 2019, aceea fiind ultima dată când a dirijat o orchestră care îi interpreta muzica.

Pe care vă invit să o ascultați: aici, aici și aici.Citiţi şi

Vieți de Hollywood – Femeile la putere (partea a II-a)

Acel sentiment exclusivist numit dragoste – The Last Letter From Your Lover

Elegie pentru anii ‘90

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro