A murit Georges Duboeuf, “the Pope of Beaujolais”

5 January 2020

Pe 4 ianuarie, a murit în urma unui infarct la casa sa din satul Romanèche-Thorins, Georges Duboeuf (86), unul dintre cei mai mari comercianți de vin ai secolului 20. Duboeuf a fost numit “the Pope of Beaujolais” pentru că a transformat un vin roșu obișnuit, necunoscut, într-un fenomen global – Ziua Beaujolais Nouveau.

În 1964 și-a deschis propria cramă, Georges Duboeuf Wines, a aplicat metode tradiționale de facere a vinului, inclusiv monitorizarea lui riguroasă, și era renumit pentru igiena impecabilă. Crama s-a extins și în alte regiuni și în 1993 Georges deschide un magazin și un muzeu al vinului în Romanèche-Thorins. Dar ceea ce l-a făcut cunoscut a fost promovarea neobosită a vinului Beaujolais Nouveau. În anii ’80, a organizat festivalurile Beaujolais Nouveau la care veneau celebrități, inclusiv proprietari de restaurante cu stele Michelin. Până în 2018, când i-a cedat locul fiului său, Franck, compania producea 30 de milioane de sticle care se vindeau în toată lumea.

Despre Ziua Beaujolais Nouveau

Dacă iubeşti roşul pus şi într-un pahar, notează această zi în agendă a treia zi de joi din luna noiembrie a fiecărui an. La ora 12:01, după ce bate miezul nopţii, începe celebrarea Beaujolais Nouveau. Este acel vin roşu obţinut din soiul de struguri Gamay, din regiunea Beaujolais în Franţa. Viile se întind aici pe o suprafaţă de peste 18.000 de hectare, de la Val d’Azergues până la Lyon, şi este singura zonă din Franţa unde este obligatoriu ca strugurii să fie culeşi manual.  Spre deosebire de majoritatea vinurilor roşii, acesta poate fi consumat după şase-opt săptămâni de la cules.

Beaujolais de Crăciun (recomandă Victoria Moore în Arta de a bea)

„Pentru masa consistentă de Crăciun, recomand un vin Beaujolais, limpede, plin de viaţă şi cu parfum de fructe. De asemenea, acest sortiment se potriveşte foarte bine şi cu un rillette de raţă.” De aplicat Crăciunul următor. 🙂Citiţi şi

Le Beaujolais Nouveau est arrivé!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro