#Acasă

19 July 2016

Lângă mine, în avion, o doamnă frumoasă, prind cu coada ochiului, mă tot studia. Simțeam cum asculta cu interes întrebările chinuitoare ale unui copil de aproape 7 ani, prea matur parcă pentru vârsta lui.

“Dar ai verificat dacă se deschide dulapul cu veste de salvare?” “Dar e mai bine să ne prăbușim în apă sau pe pământ?” “Dar de câte ori pe an se prăbușește un avion?”…

Doamna ne oferă o gumă de mestecat să nu ne mai pocnească urechile de la presiune. Refuzăm politicos amândoi, și eu, și copilul din dotare. Uitându-se probabil la fața mea lividă și obosită îmi spune că România nu e o țară în care să-ți crești copiii, că poate ar trebui să schimb țara. Că ea locuiește în Spania de ani buni și cât de bine îi e. Îi zâmbesc politicos din nou, prea obosită să îi dau o lecție de patriotism.

floarea soarelui

©Adrian Borda

Încercam să dorm, dar cuvintele doamnei și întrebările copilului matur îmi tot zumzăiau în urechi. Mă întrebam de câte ori am învățat să trăiesc, dar și să mor câte putin cu fiecare eșec sau renunțare. De câte ori m-am atașat și am depins de oameni, ca apoi să învăț să trăiesc fără ei. De câte ori mi-am pierdut speranța și nu am mai vrut să cred în nimeni și nimic, pentru ca apoi să învăț să sper și să cred din toată inima.

Mi-am dat seama că viața asta nu e despre ce așteptări au alții de la mine, ci despre ce așteptări am eu de la mine și cât de mult mă iubesc. Și am învățat să mă iubesc, chiar dacă îmi e greu să trăiesc cu mine câteodată.

Semnalul “puneți centurile, urmează o zonă de turbulențe” m-a făcut să revin cu picioarele “în aer”. Am concluzionat repede că nu îmi doresc o viață lină, fără “turbulențe”, că provocările m-au ținut mereu vie, ca sunt orice, dar nu lașă, că vreau oameni sinceri lângă mine cu care să plâng sau să râd din toată inima, că îmi doresc să-mi văd copilul pe picioarele lui, să strâng în brațe nepoți, că vreau să bat toată lumea asta în lung și-n lat, dar că apoi vreau să mă întorc #acasă, în țara în care m-am născut!

Guest post by Aura Lungu

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂 Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Iana: o poveste

Îndrăgostiți la 40 de ani

Acum să te văd, fată, pe asta cum o mai rezolvi?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro