Aidan Dwyer, 13 ani, să aibă soluţia pentru energie? (video)

20 November 2011

Aidan Dwyer este un puşti de 13 ani ce trăieşte Long Island, New York, şi care, după o plimbare prin pădure, crede că a descoperit o modalitate de a obţine şi mai multă energie solară.

Spre deosebire de alţi copii, când se uită spre cer într-o pădure, Aidan  vede secvenţa lui Fibonacci în aşezarea ramurilor şi de aici se gîndeşte la cum ar putea transforma panourile solare pentru a obţine şi mai multă energie. Cu ajutorul bunicului său, a construit un prototip – o structură asemănătoare unui copac, pe care a montat panouri solare. Spune că aşezarea lor în acest mod le face să capteze cu 20 până la 50% mai multă energie solară decât în aşezarea obişnuită.

După ce proiectul său a atras atenţia presei din SUA, mai mulţi bloggeri interesaţi de tehnologie au început o adevărată dezbatere pe tema modelului propus, iar Aidan spune că ar vrea să fie ajutat de experţii din industria energiilor regenerabile să-şi îmbunătăţească conceptul. Rămâne de văzut dacă puştiul este vizionarul care va revoluţiona industria panourilor solare. Nu ar fi decât o nouă demonstraţie că marile descoperiri au ca model natura şi nevoie de o scânteie de geniu. 

Priviţi-l, ascultaţi-l şi… minunaţi-vă! 🙂Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro