Aidan Dwyer, 13 ani, să aibă soluţia pentru energie? (video)

Tara Duveanu

20 November 2011

Aidan Dwyer este un puşti de 13 ani ce trăieşte Long Island, New York, şi care, după o plimbare prin pădure, crede că a descoperit o modalitate de a obţine şi mai multă energie solară.

Spre deosebire de alţi copii, când se uită spre cer într-o pădure, Aidan  vede secvenţa lui Fibonacci în aşezarea ramurilor şi de aici se gîndeşte la cum ar putea transforma panourile solare pentru a obţine şi mai multă energie. Cu ajutorul bunicului său, a construit un prototip – o structură asemănătoare unui copac, pe care a montat panouri solare. Spune că aşezarea lor în acest mod le face să capteze cu 20 până la 50% mai multă energie solară decât în aşezarea obişnuită.

După ce proiectul său a atras atenţia presei din SUA, mai mulţi bloggeri interesaţi de tehnologie au început o adevărată dezbatere pe tema modelului propus, iar Aidan spune că ar vrea să fie ajutat de experţii din industria energiilor regenerabile să-şi îmbunătăţească conceptul. Rămâne de văzut dacă puştiul este vizionarul care va revoluţiona industria panourilor solare. Nu ar fi decât o nouă demonstraţie că marile descoperiri au ca model natura şi nevoie de o scânteie de geniu. 

Priviţi-l, ascultaţi-l şi… minunaţi-vă! 🙂Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
426 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro