Alinierea celor șase planete din 3 și 4 iunie 2024 – eveniment astronomic și fenomen vizual

4 June 2024

La primele ore ale dimineții, cam cu o oră înainte de răsărit, în zilele de 3 și 4 iunie 2024, planetele Mercur, Marte, Jupiter, Saturn, Neptun și Uranus vor apărea în linie dreaptă pe cerul Pământului. Chiar și Luna își va face apariția. Alinierea planetelor este deopotrivă un eveniment astronomic și un fenomen vizual.

Există mai multe tipuri de alinieri planetare care se deosebesc între ele prin numărul planetelor participante:

 • mini alinieri – trei planete
 • alinieri mici – patru planete
 • alinieri mari – cinci sau șase planete
 • super aliniere – toate planetele sistemului solar (uneori li se adaugă și Pluto)

Explicația: din când în când planetele sunt de aceeași parte a Soarelui pe măsură ce se deplasează pe orbitele lor, astfel că noi le putem vedea pe cerul nopții în același timp. Mercur, Marte, Jupiter și Saturn vor fi suficient de luminoase pentru a le vedea cu ochiul liber, dar Uranus și Neptun sunt mai departe și mai puțin luminoase. Și s-ar putea să aveți nevoie măcar de un binoclu, dacă nu de un telescop (NASA chiar a anunțat să nu ne așteptăm să le vedem pe toate cu ochiul liber).

Pe Jupiter o recunoașteți ușor pentru că e cea mai strălucitoare de pe cer după lună. Încă ceva care să vă ajute să le identificați: planetele se mișcă pe cer, pe când stelele stau în poziții fixe relative unele față de celelalte și planetele nu licăresc pe cer așa cum fac stelele. Ca să le puteți vedea mai bine ar trebui să fiți în zone nepoluate luminos și fără clădiri în jur care să obstrucționeze vederea.

Următoarele alinieri vor fi pe

  • 28 august 2024 – o aliniere mare ale planetelor Mercur, Marte, Jupiter, Uranus, Neptun și Saturn
  • 18 ianuarie 2025 – Mercur, Marte, Jupiter, Uranus, Neptun și Saturn
  • 28 februarie 2025 se vor alinia șapte planete – Saturn, Mercur, Neptun, Venus, Uranus, Jupiter și Marte
  • 29 august 2025 – Mercur, Marte, Jupiter, Uranus, Neptun și Saturn.

Cele mai așteptate alinieri ale planetelor

Cele mai multe dintre ele nu se vor întâmpla prea curând… 🙂

Pe 8 septembrie 2040, cinci planete vizibile cu ochiul liber (Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn) se vor alinia pe cer. Va fi vizibilă și semiluna, poziționată între Venus și Saturn.

Pe 15 martie 2080, șase planete – Venus, Mercur, Jupiter, Saturn, Marte și Uranus – vor fi vizibile pe cerul dimineții. Această aliniere este deosebit de importantă deoarece va prezenta „marea conjuncție” dintre Saturn și Jupiter, care va fi distanță de doar șase minute de arc.

Pe 19 mai 2161, toate planetele Sistemului Solar, inclusiv Pământul, se vor aduna de aceeași parte a Soarelui. Alinierea planetară va fi văzută chiar înainte de zori.

Pe 7 noiembrie 2176, toate planetele Sistemului Solar, inclusiv Pământul, se vor aduna pe o parte a Soarelui. Alinierea planetară va fi văzută pe cerul Pământului imediat după apusul soarelui.

Pe 6 mai 2492, toate planetele Sistemului Solar, inclusiv Pământul, se vor aduna pe o parte a Soarelui. Pe cerul Pământului, alinierea planetară va fi văzută imediat după apusul soarelui.

Acestea fiind spuse, să ne întoarcem la alinierea de astăzi.

Din punct de vedere astrologic ea nu are nicio însemnătate, este doar o iluzie optică. Planetele nu sunt, în spațiu, pe aceeași linie, ele sunt și la trei zodii distanță, dar așa se vede de pe Pământ. Planetele nu se pot alinia în trei dimensiuni.

Astrologii sunt de acord că alinierea planetelor nu are efecte imediate și că influența se va simți în următoarea perioadă pentru mai multe zodii. Dar trei zodii intră clar într-o perioadă a abundenței:

1. Leu: succes profesional și recunoaștere.

2. Săgetător: aventură și explorare.

3. Capricorn: triumf în carieră și recunoaștere a eforturilor.

Contextul acestei alinieri

Influența ei va fi intensă deoarece expansivul Jupiter este în Gemeni, comunicatorul Mercur tocmai se va muta în Gemeni la 3:36 AM ET pe 3 iunie, planeta de acțiune Marte va fi în Berbec, rebelul Uranus este în Taur, evazivul Neptun este în Pești și Saturn autoritar este tot în Pești.

Punând totul împreună, cele 6 planete s-ar putea simți ca și cum ne-am grăbi să facem schimbări în viața noastră, dar realitatea este că ar trebui să contemplăm și să ne gândim la cea mai bună strategie pentru a face schimbările. Ne vom gândi și vom supraanaliza aspecte ale vieții noastre, motiv pentru care găsirea unei debușeu relaxant este esențială. Luna va fi în Taur, iar Soarele va fi în Gemeni, ceea ce înseamnă că vom fi nerăbdători și vom dori să facem lucrurile să se întâmple, deși Luna în Taur ne va ajuta să ne controlăm emoțiile.

Pe măsură ce Mercur intră în Gemeni, ne va permite să comunicăm clar și să evaluăm informațiile. Între timp, mai târziu în cursul zilei, Soarele se va conecta cu nodurile lunare ale destinului, făcând din aceasta o zi virală pentru deschiderea minții către noi idei care pot evolua, schimba și modela perspectivele noastre.Citiţi şi

Luna Nouă din Gemeni de pe 6 iunie 2024 – Venus promit dragoste, pace, bani și succes

Mercur în mers direct prin Vărsător 5-23 februarie 2024 – horoscop

Norocul Vărsătorilor în 2024

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro