Am luat eu o decizie pentru tine, Ramona: este liber!

Catchy

9 October 2017

Bună, Ramona!

Nu mă cunoști și, probabil, în mintea ta eu sunt doar un nume. Însă eu sunt mai mult de atât… Sunt mai mult decât tine și mai mult decât crezi tu… la fel și Dragoș, soțul tău. Suntem mai mult decât vă mințiți voi în povestea asta sordidă, poveste cu miros de parcări de mall și ceaiuri băute în timpul programului. Ceea ce faci tu cu soțul meu… să cobori în întunericul parcărilor de mall, al obscurității mesajelor și al privirilor furate la birou, să cerșești privirile bărbaților din companie doar ca să te simți atrăgătoare și femeie, să ai nevoie sa trimiți seara mesaje altui bărbat, în timp ce al tău este probabil lângă copiii voștri, să accepți cadourile celuilalt în același timp în care îi zâmbești și îi mulțumești soțului pentru ale lui, să te uiți în ochii celui căruia i-ai promis iubire până la sfârșitul zilelor cu ochii încântați de mesaje pe WhatsApp de la celălalt, Ramona, asta te face un om lipsit de valoare, principii și respect pentru sine.

cuplu femeie

Ramona, să nu ai curajul să îi spui celui de lângă tine ce ai vrea să schimbe sau să ai curajul să alegi ceva ce te-ar face fericit este apanajul oamenilor fricoși și mărunți… aceia care nu au demnitatea să lupte pentru ce vor, pentru că nu au încrederea că pot reuși. Frica dublată de dualitate este caracteristica oamenilor meschini, fără principii și valori și cu tristețe am observat ca sunteți așa.

Pe tine nu te cunosc și nu mă deranjează ca ești meschină și lipsită de valoare, dar până acum nu îl văzusem pe soțul meu așa. Îți mulțumesc că l-ai pus în ochii mei în altă lumină. Poate că așa trebuie să se întâmple… poate că asta era o lecție pe care viața dorește să ne-o dea…poate ca asta este o lecție pe care viața dorește să v-o dea…

Îți doresc azi și în fiecare octombrie, de ziua ta, La mulți ani! Poate nu atât de nefericiți ca până acum, pentru ca știu că doar nefericirea, neîmplinirea și frica te pot face sa rănești oameni, doar lipsa de dragoste te face să cauți dragostea peste tot, fără să îți pese de consecințe, doar lipsa de valori și principii te pot face meschin și neînsemnat. Știu, de asemenea, că un om ce a crescut și iubit își cunoaște puterea, știu că împlinirea stă în ce faci bun în fiecare zi, și îmi e milă de tine „căci ce-i foloseşte omului să câştige lumea întreagă, dacă-şi pierde sufletul?”.

Îți doresc să nu ai parte de oameni cu aceeași valoare ca tine, oameni care prin acțiunile lor se reduc la zero, îți doresc să cunoști iubirea cum am trăit-o eu, acea iubire care te face să îți părăsești prieteni, familie și locurile dragi doar ca sa respiri același aer cu el, îți doresc să îl iubești într-o garsonieră închiriată, așa cum l-am iubit eu la început, îți doresc să îți spună „te iubesc” la fel cum mi-a spus și mie, pentru că, Ramona, eu știu acum că sunt vorbe în vânt.

Deși am sufletul atât de plin, îmi dau seama cât de frică îi este unui laș să ia decizii atunci când i se pare complicat, dar viața e simplă și tocmai am luat eu o decizie pentru tine: este liber să ai o relație cu el! Părăsește tot și fii cu el! Crezi că el chiar vrea să îți crească ție copiii, în timp ce pe al lui o să îl crească alt bărbat? El a mai făcut asta odată și eu l-am găsit distrus… L-am reparat, l-am iubit și a făcut același lucru. El e defect… Și, Ramona, pot să mai iau o decizie pentru tine. Pot să îi dau eu soțului tău mesajele, poeziile, cărțile pe care i le-ai trimis soțului meu. O să fac asta dacă mă rogi, pentru că știu că nu ai curaj, altfel, mai mult de acest mesaj nu cobor în mocirla voastră. Îmi pare rău de copii tăi, în special de fiica ta, pentru ca nu știu ce educație, ce valori îi poți da, ce model poți fi pentru ea. Cândva, când o să înțeleagă ce om ești, probabil o să îi fie rușine cu tine.

Ramona, încerc să te iert pentru că mai știu ceva: „supraviețuim din ce primim, trăim din ce dăruim.”

O cititoare care a dorit să rămână anonimă

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Sunt eu, soția fostului tău amant

La 44 de ani, nu mi-e rușine de…

Un an, 10 luni și 16 zile

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
11,696 views

Your tuppence

 1. Alina / 15 December 2017 23:32

  Felicitari! Se simte amaraciunea, se simte regretul, se simte dezgustul, dar nu frustrarea. Exista ceva in noi unde nu trebuie sa facem compromisuri: VALORILE personale (pentru cine le are, restul…).

  Thumb up 1 Thumb down 1
  Reply
 2. axelle / 9 October 2017 19:24

  Bai,oameni, s -a tampit lumea!In ambele baricade, mi-e scarba de ce citesc si de ce alegeri fac oamenii.Unul mai “destept” decat altul.

  Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 3
  Reply
 3. Ileana / 9 October 2017 15:43

  Eu nu voi arunca cu pietre în nimeni, dar, doamnă dragă, știu că suferi și ai învinovăți pe oricine acum, însă ține minte că singurul căruia trebuie să-i bați obrazul este soțul tău, pentru că el ți-a făcut promisiuni. Ramona are de dat socoteală doar în fața soțului ei…

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 4
  Reply
 4. Jaqueline / 9 October 2017 14:12

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 22
  Reply
 5. O cititoare / 9 October 2017 13:35

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 20
  Reply
  • Natalia Dorneanu / 9 October 2017 16:00

   Hidden due to low comment rating. Click here to see.

   Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 25
   Reply
  • Anca / 10 October 2017 5:35

   Hidden due to low comment rating. Click here to see.

   Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 11
   Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro