Angelina Jolie – vizită surpriză în Ucraina

5 May 2022

Angelina Jolie, ambasador onorific al Agenției ONU pentru Refugiați, a făcut o vizită la Liov, în Ucraina. De la începutul războiului, actrița a fost activă în campaniile de ajutorare a refugiaților și în luna aprilie a vizitat copii ucraineni internați într-un spital din Roma. 

Miercuri, 4 mai, Jolie a postat pe contul de Instagram povestea unei “pietre” cu care se juca o fetiță, de fapt o schijă dintr-o bombă.

“În timp ce mă aflam la Liov, în urmă cu câteva zile, mi s-a arătat o „piatră specială” găsită de o fetiță. Fetița care a găsit-o nu și-a dat seama că piatra cu care se juca era, de fapt, o schijă dintr-o bombă. Am ținut-o în palmă pentru câteva secunde. Este zimțată și mai grea decât v-ați aștepta. Strălucirea și natura sa neobișnuită trebuie să fi atras atenția copilului.

Când o bombă sau un obuz explodează, fragmente ascuțite de metal greu rup corpurile celor din apropierea punctului de impact.

Mulți dintre copiii pe care i-a întâlnit fuseseră bombardați în gara Kramatorsk și recent li se îndepărtaseră din corp bucăți de șrapnel – un proces dificil și dureros. Fragmentele din apropierea organelor vitale nu au putut fi extrase, era prea periculos, așa că au rămas în corpurile unor copii.

E lipsit de sens să provoci astfel de daune copiilor, care depășesc rănirea fizică și ajung manifestări emoționale și mentale ale traumei.

Lupta pentru a pune capăt unui război, precum cel care face acum Ucraina să sufere, reprezintă o cursă pentru a limita numărul de victime ucise, rănite, strămutate și traumatizate în fiecare zi”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Angelina Jolie (@angelinajolie)Citiţi şi

Părintele Ionuț Blidar și enoriașii srilankezi

Freud’s Last Session

Luna Nouă din Gemeni de pe 6 iunie 2024 – Venus promit dragoste, pace, bani și succes

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro