Are cineva adresa de mail a lui Molière? Întrebăm pentru o prietenă

29 October 2019

Credeaţi că le-aţi văzut pe toate de când cu instalarea în funcţia de premier a Vioricăi Dăncilă, acum și prezidențiabilă? Ei, bine, citiți mai jos despre porumbelul scăpat de Elisa Covaci, doamna care ocupă poziția de consultant artistic al Teatrului German din Timişoara, neavând nici studii relevante și nici vreo brumă de cultură generală.

Ion Ardeal Ieremia, secretar de stat la ministerul Culturii şi fost consilier municipal, este cel care o face de rușine pe Facebook.

“Domnule primar Robu, cu fiecare zi care trece fără să organizați un concurs pentru un management profesionist la Teatrul German, ne facem de mirul lumii! Distinsa din imagine, pe numele ei de intelectual Elisa Covaci, consultant artistic (Dumnezeule Mare!) acolo, cerea adresa de mail a lui “Molier” pentru o corespondență pe tema dreptului de autor… sau, ma rog, dați-i-o dumneavoastră, dacă o aveți!”

Citiţi şi La ce sunt buni oamenii ăştia?

Contactată de redactorul Pressalert.ro, Elisa Covaci n-a negat dialogul pe care l-a purtat pentru a da de Molière, dar a ţinut să precizeze: „Informaţia e puţin greşită, nu mă ocupam eu de drepturile de autor, dar ne interesează adresa. Dumneavoastră ne puteţi ajuta? Nu pot să vă dau detalii, colega care a lucrat înaintea mea a făcut adrese, dar nu ştiu cui. Putem să discutăm mai mult despre Molière, dar m-aţi luat pe nepregătite”. Întrebată dacă ştie când a trăit Molière, consultantul artistic al teatrului german a răspuns, sigură pe ea, după mai multe ezitări şi eschive, timp în care, probabil, s-a documentat pe internet: „Între ʹ45 şi ʹ73. Pardon, între ʹ22 şi ʹ73”, fără să mai ţină seama că celebrul dramaturg a trăit în secolul al XVII-lea, între 1622 şi 1673. (Citiţi articolul complet aici.)Citiţi şi

Ștefan Popa POPA’S și libertatea satirei în era digitală – al IX-lea Salon Internațional de Caricatură, Timișoara, 15 octombrie

Urgența solidarității

Povestea unui trol

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro