Așa se oferă un cadou, domnilor!

16 December 2016

Of, acest decembrie buclucaș… O fi frumoasă magia sărbătorilor, febra cumpărăturilor, dar mai e și durerea de cap declanșată de alegerea cadourilor pentru alții. Haideți să vorbim un pic despre ceea ce transformă un gest care ne dă bătăi de cap într-unul care mărturisește despre noi. Generozitate, dragoste, imaginație, intuiție, fler… Pentru că asta vrem: să aducem bucurie adevărată, să trezim emoții, să știm că am nimerit-o! Și că alegerea noastră nu va rămâne uitată pe undeva, chiar nedesfăcută…

„CE cadou să-i fac?” acesta este întrebarea care chinuie mai ales bărbații, dar nici femeile nu sunt scutite de frământări.

S-o luăm cu începutul… dar în sens invers: ce cadouri ai apreciat cel mai mult de-a lungul timpului, cadouri pe care şi azi le mai ţii minte?

Mie, de exemplu, mi-a rămas în memorie cadoul absolut trăsnit primit de sărbători de la o foarte dragă prietenă, acum mult timp. Tot ce mi-a pregătit avea o anume semnificație pentru prietenia noastră. Obiecte uzuale, ieftine, dar încărcate de simboluri numai de noi știute, un cadou la care a muncit o zi întreagă. Deși au trecut mai bine de 20 de ani de atunci, îl țin minte perfect. Mi-a rămas întipărit nu atât în minte, cât în suflet… Şi mi-a mai rămas un cadou la suflet. Cel pe care l-am primit de la primul meu iubit. Mi l-a oferit pe când ne aflam undeva, pe un vârf de munte, numai noi şi natura. Şi cadoul. Una dintre cele mai frumoase brăţări pe care le-am văzut-o vreodată. Şi azi o mai port, dar shhhh… nu mă daţi de gol! Deci, domnilor, nu uitați că valoarea unui cadou stă şi în intenţia cu care este oferit, în contextul creat în jurul lui, în emoţiile şi trăirile pe care le trezește de ambele părți.

cadou-barbat

Ştiu că nu e uşor să oferi un cadou „potrivit”. Cunosc oameni care se supără dacă nu primesc lucruri care să le placă – susţinând că persoana care le-a oferit “aşa ceva” ar fi trebuit să-i cunoască mai bine -, dar îmi place să cred că aceştia sunt doar excepţii. Totuşi, nu strică să știi câte ceva despre stilul şi preferințele persoanei căreia vrei să-i faci un cadou. Când alegi, e bine să eviți gândul inhibant că, oricum, „are de toate, ce i-aș mai putea dărui eu?”. Chiar și celor care au „de toate” le place să fie răsfățați, le place să primească cadouri. Şi, până la urmă, un cadou nu trebuie să fie obligatoriu ieșit din comun, neașteptat sau neapărat „original”. El trebuie să fie, în primul rând, făcut din inimă. Poate fi… ciudat, util sau complet abstract, însă oricum ar fi, important este să simtă că ai investit timp și suflet în căutarea și pregătirea lui.

Acum, dacă ești un domn cu sentimente și purtări alese, nu te feri de cadourile clasice – bijuteriile, precum aceste pandantive – pentru că, trebuie să știi, niciodată bijuteriile unei femei nu vor fi prea multe şi, dacă ai investit și suflet, ele nu-și vor pierde vreodată puterea asupra acelei femei. Am uitat să vă spun: nu doar brățara am păstrat-o, ci și felicitarea făcută chiar de iubitul meu de atunci. M-a impresionat dragostea care l-a făcut să nu se teamă de imperfecțiuni ori stângăcii. Or, chiar asta vrei, domnule, să faci un cadou memorabil, nu?

Sărbători fericite şi cadouri de neuitat! Să primiți și să oferiți. Sau invers. 🙂Citiţi şi

Alegerea vinului pentru un cadou, sărbători sau mese împreună, o chestiune de cultură generală

Despre Halloween, Dracula și… Elon Musk

“Citește-mi broșa!” sau diplomația broșelor

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro