„Atunci când creezi tehnologie, tu ești viitorul”

31 July 2018

Cândva, un slogan al unei cunoscute firme de telecomunicații spunea că „Viitorul sună bine”. Oare așa să fie? Cred că avem, ca omenire, mult prea multe motive să ne îngrijorăm în legătură cu soarta viitorului, mai ales că vorbim de lumea în care vor trăi copiii noștri. De la încălzire globală, poluare – apele oceanelor vor avea în curând mai mult plastic decât faună marină – și iminența unei noi crize globale, până la robotizare în exces și dependența de lumea virtuală, provocările viitorului nu sunt deloc de ușoare. Și nici plasate undeva, departe, în timp.

futurlogie, viitor

Sunt deja companii în lume care au început procesul de înlocuire a angajaților umani cu… roboți și nu doar pe liniile de producție, ci și în birouri, acolo unde inteligența artificială poate „gândi” precum o ființă umană, deși (încă) nu poate înţelege sensul corect dintr-un spectru mai larg de variabile. Însă primii pași în această direcție au fost făcuți și progresele vor apărea, așa cum deja ne-au obișnuit ultimii ani, într-un ritm accelerat.

Dar asta nu înseamnă că tehnologia este un „bau-bau” menit să ne fure viețile, acum sau în viitor. Dimpotrivă! Exemplele sunt nenumărate și deja se află la îndemâna tuturor, însă acum aș vrea să vă ofer unul diferit. Da, tot cu roboți, dar nu cu roboți precum faimoasa Sophia. Este vorba de roboți software marca UiPath – compania fondată de doi români ce-și propune automatizarea diferitelor tipuri de sarcini, activități și procese efectuate de angajați, precum gestionarea documentelor, analiza de date etc, din diferite industrii (a sănătății, financiară etc), astfel încât productivitatea și eficacitatea activității respectivelor firme să fie vizibil îmbunătățite. Și totul cu o interfață grafică vizuală și intuitivă. Acești roboți sunt, de fapt, programe complexe pe care azi le folosesc mașini din întreaga lume.

Cu alte cuvinte, „Atunci când creezi tehnologie, tu ești viitorul”, iar asta nu ar trebui să ne mai sperie atât mai mult, cu toate premisele deloc roz de la care pornim, corect?Citiţi şi

Această minoritate vulgară care ocupă toată scena

Hai, fă pași! Facem curățenie!

Între jurnal și planner sau cum aplicațiile mobile ne ajută să ne ordonăm viața

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro