Automate de poveşti scurte pentru navetiști

2 May 2019

Navetiştii din Londra nu mai au de acum niciun motiv să spună că le lipseşte timpul pentru lectură. Cel puţin cei care trec prin staţia Canary Wharf, unde au fost instalate recent trei vendomate care eliberează gratuit poveşti scurte produse de autori celebri, însă a căror parcurgere care nu durează mai mult de unul, trei sau cinci minute.

Create de compania franceză Short Édition, automatele conţin sute de poveşti printate pe hârtie ecologică, ale unor scriitori renumiţi precum Virginia Wolf, Charles Dickens sau Anthony Horowitz.

O cercetare efectuată de autorităţile britanice indică faptul că un număr de 53 de milioane de cărţi sunt începute şi neterminate anual în Marea Britanie, în special din cauza lipsei de timp sau a scrolling-ului excesiv în social media. Mai mult de o treime dintre persoanele anchetate (36%) au lăsat baltă cel puţin o carte în ultimul an, în timp ce mai mult de un sfert (30%) au recunoscut că nu au mai terminat una de mai bine de 6 luni.

Automatele distribuite poveştile scurte în mod aleatoriu, astfel încât cititorul nu ştie niciodată care va fi următorul text pe care îl va primi. Sistemul este deja utilizat în mai bine de 200 de locuri din întreaga lume. Prima dată, acesta a fost implementat în aeroportul Charles de Gaulle din Paris, în 2011, iar până în prezent un total de 3 milioane de poveşti scurte scrise de peste 8.000 de autori au fost citite în mai multe oraşe, din Philadelphia până în Hong Kong.

Citiţi şi Mirosul de carte tipărită este cel mai bun miros din lume

Până şi regizorul Francis Ford Coppola a îndrăgit atât de tare aceste “vendomate”, încât a instalat unul chiar în restaurantul său din San Francisco, Café Zoetrope.

Crezi că la noi ar avea succes?

Dacă răsfoind presă internațională sau națională (de ce nu?), dați peste articole interesante și credeți că le-ar folosi și altora ceea ce vi s-a părut vouă util, vă rugăm semnalați-ni-le. Poate și cu un scurt rezumat, dacă aveți darul de a face sinteze, poate cu o opinie. Trimiteți, fie doar link ul, fie și rezumatul și sau opinia, pe adresa office@catchy.ro. Mai mulți ochi, mai mulți căutători de calitate, nu poate fi decât mai bine. Vă mulțumim.Citiţi şi

Virginia Woolf – când mintea nu te mai lasă să trăiești

Singurul lucru cu care omul se poate obișnui și de care nu se plictisește este LUXUL. Paris și Londra de Crăciun

Stella est amoureuse / Stella In Love

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro