Azi, în viața și în mașina mea nu mai urcă nimeni când și cum vrea

19 November 2023

Femeia este o forță. Indiferent că o crede sau nu. Însă conștientizarea puterii este cea care o transformă în învingătoare. Mie mi-au trebuit aproape 40 de ani să îmi dau seama că eu, și nu altcineva, pot hotărî direcția sau viteza cu care mă îndrept spre ceea ce îmi doresc. Și pentru asta îmi trebuia și un vehicul fizic, nu doar metaforic, cu care să îmi pun strategia în aplicare. Pentru că, deși aveam mașină ca bun comun cu deja ex-ul, rareori simțeam că eu sunt cea care decide ceva – la drum sau în viață. Azi, în viața și în mașina mea nu mai urcă nimeni când și cum vrea. 🙂 Volanul e la mine, pedala, la piciorul meu. Ușa se deschide doar din interior. 🙂

Întâi mi-am luat o mașină

Să mi se potrivească așa cum mă înțelesem că vreau să fiu, cu care să vorbim aceeași limbă, să dăm același mesaj. N-am mai vrut aceeași mașină de familie cu care eram obișnuită, dar pe care n-o stăpâneam cu adevărat, și am început căutările și consultările pentru alt brand. Am văzut și am testat mai multe, am comparat performanțe, consumuri, și în finală au rămas două modele cu patru inele înlănțuite: un audi a4 și un audi a9.

Ce să vă spun, mașini ce transmit siguranță, stabilitate, exact ce-mi doream și eu. Îmi place să cred că alegând totuși un A4, mai ușor manevrabil, mai discret rafinat, am făcut bine. Și eu mă voi mai schimba, în următorii ani, și Audi va mai scoate modele noi, sigur ne vom mai întâlni în showroom-uri pentru o nouă alegere.

Apoi i-am pus volan și vieții mele

Și după ce m-am simțit confortabil la volanul acestei mașini, i-am pus volan și vieții mele. Și mi-a fost tot mai clar ce viață vreau să trăiesc și am acționat neabătut, încet, dar sigur. Nu mi-am folosit niciodată forța de care vă spuneam la început pentru a distruge, ci doar pentru a construi: afaceri, relații, prietenii. Am lăsat în spate toate dramele, cu tot cu personaje. Nu am abandonat pe nimeni, ci doar conflictul din care făceam parte, și am început să trăiesc așa cum am visat mereu: liberă, veselă, încrezătoare și mereu în prezent.

Prezentul are un mare avantaj, e foarte precis delimitat ca timp. Nu ține o veșnicie și poți trăi doar o singură stare, pozitivă sau negativă. Dar majoritatea întâmplărilor prezente sunt pozitive, asta mi-a devenit clar după toate dramele unei căsnicii eșuate, trebuie doar conștientizate.

De când mi-a ieșit magia acestei vieți liniștite, jur, toate îmi merg bine. Așadar, în loc să blestemăm obstacolele pe care inevitabil trebuie să le trăim, ar trebui să le fim recunoscătoare. Nu fac decât să ne împuternicească, să ne dea valoare și contur. La fel fac și răbdarea și perseverența. E bine la volanul mașinii mele, la volanul vieții mele. Ceea ce vă doresc și vouă.Citiţi şi

Ieșirea din turmă – încă o pledoarie pentru o viață off-line.

Și dacă toată viața mea a fost o greșeală?

Virginia Woolf – când mintea nu te mai lasă să trăiești

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro