Bine, Sally Yates! Rău, Tereza May!

Catchy

31 January 2017

Donald Trump a concediat-o luni seara (30 ianuarie) pe Sally Yates, procuror general interimar al Statelor Unite, după ce aceasta a pus la îndoială legalitatea ordinului prezidențial de a interzice temporar intrarea în Statele Unite a cetățenilor din șapte țări musulmane (Iraq, Siria, Iran, Libia, Somalia, Sudan şi Yemen). Președintele Trump a acuzat-o de „trădare” și a înlocuit-o cu Dana Boente. Oponenții controversatului ordin prezidențial din 27 ianuarie l-au atacat în justiție pe motiv că violează Constituția americană, iar judecători din New York și alte câteva state au interzis temporar guvernului să deporteze persoanele cu vize valabile sosite după ce interdicția a intrat în vigoare.

Sally Yates

Sally Yates, în dreapta imaginii

Pe de altă parte, decizia pripită a premierului Marii Britanii, Theresa May, de a-l invita pe Trump într-o vizită oficială la mai puțin de un an de la învestire, o pune în încurcătură pe Regină – protocolul cerând ca Trump să rămână la Buckingham Palace, ca oaspete al Majestății Sale). Până Regina își va exprima un punct de vedere, dacă o va face, 1,5 milioane de englezi au semnat o petiție pentru  anularea acestei vizite și la Londra au loc manifestaţii împotriva ultimelor măsuri anti-imigraţie luate de Trump.

Theresa May, Trump

Theresa May, Donald TrumpCitiţi şi

36, divorțată, se mărită cu un prinț

Angela – cea mai puternică femeie într-o lume a bărbaților instabili

Așteptându-i pe barbari

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
465 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro