Bio Mer – cosmetice bio de la Marea Menor

4 September 2017

Din sud-estul Spaniei, din nămolurile și algele Mării Menor s-a întrupat Bio Mer, o companie de produse cosmetice bio care au la bază studiile cercetătorilor de la Universitatea Murcia (Departamentul de Biochimie și Biologie Moleculară) în legătură cu biomoleculele extrase din flora terestră și acvatică unică, specifică Mării Menor și ale cărei caracteristici reprezintă semnătura brandului. Deși compania este tânără (a fost înființată în 2014), s-a impus pe piața internațională de produse cosmetice bio dedicate îngrijirii tuturor tipurilor de piele.

Bio Mer înseamnă produse cosmetice naturale, care respectă omul și mediul înconjurător, create cu scopul de a proteja, hrăni și repara pielea, astfel încât aceasta să reflecte echilibrul dintre sănătate și frumusețe, armonia corpului cu mintea.

Cercetarea științifică se referă la extracția de biomolecule, combinația de biomolecule în ingrediente active, dezvoltarea de produse cosmetice naturale și organice, precum și la stabilitatea biomoleculelor în timpul extracției și al prelucrării. Se investighează, de asemenea, conservarea capacității antioxidante și alte bioactivități ale biomoleculelor din extracte, ingrediente și produse cosmetice naturale și organice în timpul preparării lor și în de-a lungul duratei de viață a produselor cosmetice comercializate.

Bio Mer colaborează cu Asociación de Naturalistas del Sureste (ANSE), care livrează companiei ingredientele de bază pentru produsele sale – algele și plantele medicinale cultivate sau recoltate prin procedee ecologice și sustenabile. ANSE, în calitate de organizație nonguvernamentală, realizează numeroase investigații științifice în legătură cu Biologia Mediului Înconjurător, iar rezultatele acestora contează în stabilirea protecției diferitelor zone naturale și specii.

biomer produse

Caracteristicile geografice și climaterice ale Mării Menor au transformat această zonă a Spaniei în cel mai mare spa în aer liber din Europa. Apa mării are putere terapeutică datorită salinității și mineralizării. Silturile (sedimentele de pe fundul mării) sunt benefice pentru sănătate, echilibrează aciditatea și stimulează cicatrizarea, fiind recomandate în multe dintre problemele dermatologice. De asemenea, plantele care cresc aici sunt bogate în fenoli, lignani și diferite tipuri de ceară, dar și vitamine, minerale, proteine care reduc pierderile de apă, ajutând la menținerea hidratării.

Produsele BioMer s-au lansat în România în 2016, iar din 2017 actrița Irina Antonie este ambasadoarea și imaginea Bio Mer România. O femeie naturală, recunoscută și premiată internațional, la fel ca produsele pe care le reprezintă.

Tratamentele cu aceste produse bio sunt deja prezente în câteva saloane cosmetice și se bucură de aprecierea clientelor care le-au încercat.

Produsele Bio Mer pot fi achiziționate on-line de aici.Citiţi şi

Ce trebuie să știm despre produsele BIO

Ce proastă am fost, dar m-am trezit!

Nu-ți găsești șampon, ți-l faci

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro