Câinele meu are trei ani și se numește Max

17 February 2023

Probabil că viața ne-ar fi mult mai tristă și mai fadă fără prezența animalelor de companie. Indiferent că suntem iubitori de pisici, de câini, de porcușori de guineea, de pești exotici (și lista poate continua), sentimentul de apartenență, de iubire necondiționată, de acceptare și de sprijin pe care aceste necuvântătoare ni-l oferă este de neprețuit. Și în sfârșit vorbesc și eu în cunoștință de cauză! Pentru că am primit acum câteva luni un câine. A fost un cadou dorit, care ne-a adus un plus de bucurie, dar și un plus de responsabilitate. 🙂

Câinele meu/al nostru, are acum trei ani și se numește Max. Nu e un cățel cu pedigree (și acest lucru chiar nu contează pentru adevărații iubitori de animale) și a devenit rapid un membru al familiei. Și unul foarte inteligent chiar. 🙂 Care ne-a învățat foarte multe, așa nevorbitor cum este. Inclusiv despre mine, despre limitările, disponibilitatea și capacitățile mele de înțelegere, de reacție etc. Firește că m-am documentat rapid și despre cum se îngrijește corect un câine.

Știam deja că siguranța și sănătatea animalelor de companie sunt importante pentru toți proprietarii de câini. O parte importantă a îngrijirii acestora este să li se ofere o dietă adecvată și o igienă corespunzătoare, care să includă atât o hrană de calitate, cât și produse de îngrijire precum și un sampon pentru caini.

Când a trebuit să aleg ce mancare pentru caini i se potrivește, am aflat că este disponibilă într-o varietate de forme și arome. Și că e foarte important ca hrana  să răspundă nevoilor nutriționale ale câinelui meu: să conțină o combinație adecvată de proteine, grăsimi și carbohidrați. Există opțiuni de hrană uscată și umedă, iar unele opțiuni sunt special formulate pentru nevoile specifice ale câinilor cu probleme de sănătate, cum ar fi digestia sensibilă sau problemele de greutate. Slavă Domnului, nu avem asemenea probleme, poate și pentru că nu e un câine de rasă obținut prin nu știu ce inginerii genetice: din mare să-l facă mic, din mic, mare, din păros, fără păr sau mai știu eu cum.

În plus, pentru a-i menține blana și pielea sănătoase, este nevoie, așa cum spuneam, de o igienă corespunzătoare. Cum ne ocupăm noi de Max? Păi, îi facem băi regulate și n-ați văzut cățel mai fericit. Din varietatea de șampoane care există pentru câini, am schimbat vreo două-trei până am când l-am găsit pe cel care răspunde perfect nevoilor lui: o blăniță cam uscată și o piele ușor sensibilă. Este important să fie ales un șampon care să nu irite pielea câinelui și să fie sigur pentru uzul frecvent.

În plus, eu mă consult periodic cu medicul veterinar pentru a discuta opțiunile de hrană și produse de îngrijire, ca nu cumva să mă trezesc că am ales greșit și, din cauza mea, Max are de suferit. E ultimul lucru pe care mi-l doresc, după cum vă puteți imagina.Citiţi şi

Deparazitarea câinilor: Ghid complet pentru sănătatea patrupedului tău

Această rețea de spionaj

Inspirăm alergeni, dormim cu acarieni, nu suntem bine chiar la noi în casă. Ce-i de făcut? Curățenie!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro