Camille Seydoux şi stilul franţuzesc

19 March 2016

„Fiţi mai naturale. Nu trebuie să le faceţi mereu pe plac bărbaţilor”

Franţuizoaica Camille Seydoux este stilista care şi-a prezentat de curând colecţia împreună cu faimosul brand de accesorii Roger Vivier şi asta doar datorită talentului său, fără nicio legătură cu deja celebra sa soră, actriţa Lea Seydoux.

În 2009, i-a fost stilistă acesteia pe covorul roşu la premiile César, iar astăzi, printre clientele sale, se numără Bérénice Bejo şi Adèle Exarchopoulos. Dacă pentru covorul roşu, viziunea sa este glamouroasă, dar trendy, în ceea ce priveşte accesoriile, acestea sunt tinereşti. Predomină drilul (materialul din care sunt făcuţi bluejeans). Sursa ei de inspiraţie a fost nimeni alta decât Jane Birkin, cea care purta bluejeans peticiţi cu diferite culori, iar asta i s-a părut grozav. Pentru că drilul este tineresc şi clasic în acelaşi timp.

Roger Vivier Luncheon: With Camille Seydoux + Garance Dore to Celebrate Prismick Denim

Camille Seydoux

Camille defineşte foarte clar cele două aspecte ale muncii sale, subliind faptul că pentru covorul roşu creează ţinute destinate unor evenimente sau unui moment în particular legat de showbiz, pe când în colecţia sa de accesorii s-a centrat pe ceea ce oricui i-ar plăcea să poarte pe stradă. Ceea ce ea şi-ar dori să poarte în viaţa de zi cu zi. De aceea, confortul primează, spre deosebire de covorul roşu unde această noţiune nu există şi unde visul, strălucirea şi spectaculosul sunt prioritare.

Ca designer de accesorii, acum Camille este înnebunită după rucsacuri, destul de purtate în Paris, dar încă prea puţin populare la NewYork. Colecţia sa nu putea să nu includă şi acest accesoriu nu numai comod, ci şi original. Căci, spunea ea, nu îi mai plac genţile clasice şi nici ceea ce poartă toată lumea.

De aceea, întrebată recent care ar fi sfatul ei pentru tinerele americane pasionate de stilul franţuzoicelor, ea este de părere că acestea din urmă ştiu să se îmbrace mai bine pentru petreceri, în sensul în care nu exagerează – tocuri, fuste scurte, coafuri îndrăzneţe. „Fiţi mai naturale. Nu trebuie să le faceţi mereu pe plac bărbaţilor” le sfătuieşte ea pe tinerele americance.Citiţi şi

Un nou început

Târgul Made in RO online – 30 de afaceri creative românești

BestSecret este în sfârșit în România: peste 3000 de mărci cu reduceri de până la – 80%

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro