Când complimentele devin gafe

8 April 2013

Datele problemei: la o strângere de fonduri pentru Partidul Democrat, Barack Obama a complimentat-o pe Kamala Harris, procurorul general al Californiei: „E genială, e dedicată muncii și e tenace. Se întâmplă să fie, de departe, și cea mai frumoasă doamnă procuror din țară.” Când sala a început să râdă, președintele a adăugat: „E adevărat! Haideți!”

 Imediat după aceea au început să curgă criticile, iar Obama a fost nevoit să-și ceară scuze de la Harris, de care-l leagă de altfel o lungă prietenie. Casa Albă a dat inclusiv o declarație, spunând că președintele „n-a vrut niciun moment să diminueze realizările profesionale și capacitățile procurorului general”. Harris, care e prima femeie aleasă în această funcție în California, cel mai populat stat din America, e unul dintre cei nouă procurori generali din țară și o posibilă candidată la Curtea Supremă, în cazul în care s-ar elibera un loc. Pe lângă republicanii și feministele vexate de acest compliment, probabil că nici celelalte opt doamne procuror general din America nu s-au simțit prea bine.

Considerată sexistă de mulți comentatori – care i-au reproșat liderului american că orice remarcă referitoare la fizicul unei femei îi pune realizările pe planul al doilea – fraza a fost intens dezbătută de presă. Mulți i-au reproșat lui Obama că un astfel de comentariu este nepotrivit din moment ce Obama este totuși șeful ei. În plus, femeile susțin că oricare dintre ele vrea să fie judecată doar după merite și nu în funcție de cât de bine arată. Așa să fie oare?

Evident, susținătorii au sărit și ei în sus, spunând că Obama e criticat pentru că a rostit adevărul. Doar că la final corectitudinea politică a câștigat: Președintele și-a înghițit cuvintele și a cerut iertare.Citiţi şi

Eu nu mai simt

Celebritate sau succes?

Mereu am condamnat femeile adultere

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro