Case inteligente – de la casa din Al Cincilea Element la casa lui George Buhnici

22 May 2022

Dacă n-ați fost invidioase pe Milica Bogdanovna Jovovich, ucraineanca ce și-a ales ca nume de scenă Milla Jvovich, pentru casa în care a dus-o Bruce Willis în filmul Al Cincilea Element (Luc Besson, 1997), că era prea SF, sigur o invidiați pe Lorena, soția lui George Buhnici. Pentru că George i-a construit o casă mai ceva ca în filme. 🙂

Prima casă pasivă premium din România și în top 10 din lume (în 2018)!

 

Casa Buhnici, foto Cosmin Dragomir

O casa inteligenta automatizată complet, plină de senzori care răspund la comenzi prin 14 aplicații ce o fac integral controlabilă de pe telefon. Explicațiile lui George pe la diverse emisiuni de profil IT ori pe canalul lui de Youtube nu te pot face decât să visezi la o asemenea casă care are, printre altele una dintre cele mai frumoase lustre, o comandă specială, pentru că înălțimea livingului oferea un spațiu splendid de etalare.

Nu se poate să nu te întrebi cum e să locuiești într-o casă atât de automatizată, care să genereze un confort incredibil aproape fără costuri și să fie atât de prietenoasă față de mediu. Această pasivitate a caselor nu mai e de-acum doar un vis, ci o realitate la care ne obligă contextul mondial prin criza energiei, absolut neiertătoare.

Ce am înțeles despre aceste case inteligente este că nu e musai să îți construiești una nouă, ci îi poți ridica și celei pe care o ai deja nivelul de confort și reduce implicit costurile de locuire și impactul asupra mediului.

După tot felul de gadgeturi smart fără de care aproape nu putem concepe viața, poate că e momentul să facem pasul spre acest viitor puțin cam SF. 🙂 Pentru că vom folosi telefonul sau, și mai și, doar vocea, să ne comandăm un nivel de confort și de siguranță neatins până acum. Sistemele de încălzire, de ventilație, iluminatul, calitatea aerului, protecția casei în general, consumul de energie, toate pot fi optimizate cu ajutorul senzorilor care transformă o casă obișnuită într-una inteligentă.

Să vă mai spun că ele rimează perfect cu niște locuitori inteligenți? Nu. Știți asta. Vă doresc o casă care să oglindească schimbarea pe care o doriți în lume și care începe cu voi.Citiţi şi

5 motive pentru care merită să vă luați un aspirator robot

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro