Castelul Dior se redeschide pe 9 mai

23 April 2016

Castelul Colle Noir – reședința de suflet a creatorului Christian Dior – a fost recent restaurat de către Casa Dior. Și în centrul orașului Montauroux, în apropiere de Fântânile Parfumate, a fost amenajat laboratorul parfumierului Francois Demachy – nasul Casei Dior -, originar din aceeși regiune, Grasse. Renumită pentru întinsele domenii cultivate cu specii de flori anume pentru parfumuri. Trebuie să știți că este nevoie de o tonă de trandafiri de mai pentru a obține 1,5 kg de esență, de 600 – 700 de kilograme de iasomie de Grasse pentru a obține un kilogram de esență, și o tonă de Orange Blossom pentru doar un kilogram de esență Neroli.

CLOS-DE-CALLIAN-8_CADRAGE

Aici a descoperit Christian Dior excepționalele flori care l-au inspirat să creeze primele parfumuri, adevărate legende – Miss Dior, Eau Freche, Diorama, Diorissimo și Eau Sauvage. De ce a creat și parfumuri, când rochiile lui somptuaose transformau femeile în zeițe? “Îmi doream să creez Miss Dior pentru a vedea cum apar din flacon, una câte una, toate rochiile mele și cum îmbracă femeile cu o mantie invizibilă care trezește dorința. Siajul este cel care completează alura. Fără el nu există eleganță!” Nu sunt chiar esența feminități aceaste cuvinte?

Dragostea pentru Grasse l-a făcut pe Dior să cumpere Colle Noire în 1951 și să-l transforme într-un domeniu fertil, menit să producă, printre altele, recolte generoase de flori parfumate. După neașteptata moartea creatorului în 1957, Castelul şi domeniul de 50 de hectare au fost vândute și au avut mai mulţi proprietari până în 2013, când a reintrat în posesia Casei Dior.

091026-028-colle-noire

Astăzi, Colle Noir străluceşte din nou, readus la viaţă după trei ani în care s-a investit în refacerea decorurilor așa cum l-a proiectat însuși Dior. Din cele 28 de camere câte avea la început castelul, au rezultat șapte splendide apartamente, destinate să găzduiască parteneri, colaboratori, clienţi sau alți invitaţil de seamă. Grădina a fost reconstruită și repopulată cu trandafiri de mai și iasomie de Grasse.

Chateau de La Colle Noir va fi inaugurat pe 9 mai 2016 și cu siguranță va deveni locul cel mai potrivit pentru evenimentele exclusiviste ale Casei Dior.Citiţi şi

Știam de când i-am dat banii că am făcut o porcărie

Mama mi-a spus: plec la Domnul. Și a plecat

La mulți ani, Europa, amanta cerului!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro